Erik Keeduse täpsest käest täna ei piisanud. Foto: Martin Ahven
Korvpall
1. aprill 2018, 17:46

Kalev pusis, kuid Euroliiga tippklubi ei õnnestunud teist korda šokeerida

Jaanuaris Saku suurhallis Moskva Himkit šokeerinud Kalev/Cramo külastas täna Euroliiga tippmeeskonda võõral väljakul. Anti korralik lahing, kuid 85:96 kaotuses pääsu polnud. 

Mõlemad meeskonnad läksid kohtumisele kadudega. Kalevi poolelt ei saanud kaasa teha Branko Mirkovic, Martin Dorbek ja Gregor Arbet. Veelgi kehvem oli Himki, seis neil oli puudujaid koguni kuus: Tyler Honeycutt, James Anderson, Marko Todorovic, Andrei Zubkov, Dmitri Sokolov ja Aleksei Šved. 

Kalevlased said täna hästi minema ning pääsesid juhtima 16:8. Vähehaaval said mängu sisse ka võõrustajad, kes veerandaja ikkagi 24:20 võitsid. 

Himki jätkas heas rütmis ning kasvatas edu seitsmele. Kalev aga ei murdunud ning suuremaks vahe ei kärisenud. Isaiah Briscoe vedamisel pääseti juhtimagi ja pausile mindi juba meie meeste 48:45 eduseisus. 

Teise poolaja alguses oli aga taas teravam Himki, 15:2 vahespurdiga pääseti ette kümnega. Raske hetke elas Kalev üle ning suuremaks vahe enam ei kasvanud. Otsustavaks veerandajaks oli kodumeeskond peal 73:66. 

Siis sai aga kalevlaste jaks otsa. Himki võitis viimase neljandiku 29:19 ning teenis lõppkokkuvõttes kindla 11punktilise võidu. 

Märkimist väärivad Himki kaugvisked: kogu kohtumise peale tabati eemalt 21/16 ehk 76 protsendiliselt. 

Kalevi poolt oli täna heas hoos kaks meest: Briscoe arvele jäi 28 punkti, Erik Keedus toetas teda 20 silmaga, kusjuures kaugviskeid tabas viimane 11/6. Himki poolelt viskas Charles Jenkins 28 punkti. 

Kalevil on nüüd Ühisliigas 6 võitu ja 14 kaotust, sellega püsitakse 12. kohal. Himki saldo on 10-9, tabelikoht 5.