Donaldas Kairys.Foto: Alar Truu
Korvpall
1. aprill 2018, 21:18

Kalev/Cramo peatreener: viimased kuud on rasked olnud, kuid läksime Himkit võitma

Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys sõnas pärast kaotust Moskva Himkile, et vaatamata koosseisu probleemidele taheti nimekale vastasele rohkem vastu hakata. 

"Meil on viimastel kuudel palju vigastusi olnud ja olime Himkis vaid kaheksa mehega. Janari Jõesaar mängis kahekuise pausi järel esimese mängu ja loomulikult oli tal raske," avas Kairys tausta. 

Siiski mindi Moskvasse kõrgeimate eesmärkidega. "Vaatamata kõigele tulime siia võidu järgi. Play-off´i seisukohalt oli see mäng meile palju tähtsam kui Himikile," rääkis ta. 

"Püsisime suure osa ajast mängus, kuniks jaks otsa sai. Et Himkit võõrsil võita, tuleb oluliselt parmeni mängida. Peame realiseerima vabavisked ja korvi alt sisse viskama. Me ei suutnud seda ja vastane tabas hästi kaugviskeid." 

Himki peatreener Georgios Bartzokas ei jäänud samuti omade esitusega täielikult rahule. "Meie kaitse polnud avapoolajal piisavalt hea ja lasime vastastel kaugel 60% visata," alustas kogenud loots.

Ta jätkas: "Teadsime, et peame teisel poolajal kaitset parandama. Suutsime seda ja seejärel tuli meeskondlikult tegutsedes lihtne võit."

Kui Kalevil oli täna puudu kolm meest, siis Himkil koguni kuus. "Teame, et meil on palju mehi puudu, kes meid tulevikus aidata saavad. Peame mehed terveks saama ja terved püsima. Meie satsil on suur potentsiaal, kuid selle realiseerimiseks on kõigi abi vaja," ütles Bartzokas.