Ott Tänak ja Martin Järveoja.Foto: TGR
Spordiblogi
2. aprill 2018, 00:10

Pluss, miinus, ennustus | Tänaku võimalused Korsikal, Vene hea vorm ja vutikoondise mannetu turnee

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 2. aprilli valik.

Möödunud nädala pluss

Eesti ilmselt parim korvpallur Siim-Sander Vene on pärast pool hooaega röövinud jalavigastust hüvasse vormi tõusnud. 27aastane ääremängija täidab Itaalia liiga keskmiku Varese ridades olulist rolli ja nädalavahetusel viskas ta võidumängus Pesaro üle 20 minutiga 12 punkti.

Veelgi muljetavaldavam, et tema platsil viibimise ajal viskas Varese koguni 33 punkti enam kui vastane. Varese on viimasest üheksast mängust võitnud seitse. Kuus vooru enne põhiturniiri lõppu lahutab neid kaheksandast ehk viimasest veerandfinaali viivast kohast üks võit. Nüüd tuleb vaid loota, et Vene saab pärast pikka pausi liituda ka Eesti koondisega.

Siim-Sander Vene (keskel). Foto: Facebook / Pallacanestro Varese

Möödunud nädala miinus

Eesti jalgpallikoondis lõpetas mannetu Kaukaasia-turnee 0:2 kaotusega Gruusiale. Numbrid oleksid võinud olla isegi koledamad. Poolteist nädalat tagasi suudeti Armeenia vastu vähemalt kaitses normaalne esitus teha, aga Tbilisis kärises igalt poolt.

Abi polnud ka viimasel ajal traditsiooniks saanud 5-4-1 formatsioonist, mis tähtsustab just kaitset. Armeenia vastu katsetati 5-3-2 paigutust. Eesti peatreener Martin Reim üritas pärast Gruusiaga mängimist positiivseks jääda ja leidis, et tehnilised grusiinid mõjusid eestlastele positiivse šokina. Paljud koondislased teenivad leiba Skandinaavias ja seal sellist stiili ei kogeta. Ehk suudavad eestlased vigadest õppida.

Martin Reim. Foto: Martin Ahven

Alanud nädala ennustus

25

protsenti on tõenäosus, et rallipaar Ott Tänak ja Martin Järveoja jõuab Korsika rallil esikolmikusse. Fordiga ei sujunud Tänakul Korsika asfaldil sõitmine kuigi hästi - WRC-sarjas on ta suurel Prantsusmaa saarel saanud parimal juhul 10. koha. Tegelikult on eestlane asfaldil päris kiire ja kuigi Monte Carlo ralliga ei saa Korsika tingimusi võrrelda, siis jaanuarikuu põhjal peaks kõva teekate ka Tänaku uuele autole ehk Toyota Yaris WRC-le sobima. Aga paljudel konkurentidel, eelkõige MM-sarja liidril Sebastien Ogier'l, on märksa paremad võimalused poodiumile tõusta. Olukorda ei tee kergemaks ka Järveoja n-ö merehaigus. Pidevad kiirendamised ja pidurdamised ning lõputud kurvid ei mõju elvalase organismile just kõige etemini.