Bixente Lizarazu. Foto: Twitter @LFCBrasil
Jalgpall
2. aprill 2018, 12:08

Prantslasest maailmameister: videokohtuniku-süsteem on nagu seks ilma orgasmita (1)

Prantsusmaa koondisega 1998. aastal jalgpalli maailmameistriks kroonitud Bixente Lizarazu sõnul rikuvad vutiareenile toodud videokohtunikud tema ja miljonite inimeste poolt armastatud mängu. 97kordne internatsionaal sõnas pärast poleemikat täis Prantsusmaa karikafinaali, kus Pariisi Saint-Germain alistas 3:0 Monaco, et sisuliselt on jalgpall nüüd seks ilma orgasmita. Videoarbiteri tõttu võeti Monaco meestelt ära Radamel Falcao tabamus, mis oleks 0:2 kaotusseisu minimaalseks vähendanud. Samuti sündis PSG meeskonna avatabamus penaltist, mis määrati alles pärast videokohtunikuga konsulteerimist. 

"Videokohtuniku-süsteem on nagu seks ilma orgasmita. Kulminatsiooni hetkel kästakse sul lõpetada. Just niimoodi tundsin ma ennast staadionil," sõnas prantslane pärast mängu Telefootile. "Monaco fännid tundsid Falcao värava üle siirast rõõmu, kuid ühtäkki võeti see neilt ära. See on täiesti kohutav!"

"Fännid pole enam mängus sees ja neid koheldakse teisejärguliselt. Poolehoidjad tahavad show'd nautida, kuid hetkel võetakse neilt see võimalus ära. Video-süsteemi peab selgitama inimestele, nii staadionil viibivatele kui ka televiisori ees olijatele. Me kõik naudime sama mängu," jätkas ta.