Ronnie O'Sullivan omas mullis.Foto: James Linsell-Clark / SWNS.com
Spordivaria
2. aprill 2018, 19:24

Snuukri MMi eel: kas 42aastane O’Sullivan on tõesti alistamatu? (3)

Juba 21. aprillil algab Sheffieldis snuukri MM, kus peamiseks tiitlipretendendiks on 42aastane Ronnie O’Sullivan. Viiekordse maailmameistri viimane MM-tiitel pärineb küll 2013. aastast, kuid tänavu on inglane paljude meelest elu parimas vormis.

O’Sullivan on käimasoleval hooajal võitnud juba viis ranking-turniiri: English Openi, Shanghai Mastersi, UK Championshipi, World Grand Prix’ ja Players Championshipsi.

„O’Sullivan on MMi suursoosik. Mark Selby võib talle heal päeval vastu saada, kuid ta on terve hooaja vältel mänginud kohutavalt. Samas jääb Selby ainsaks, kes võiks üldse O’Sullivani tasemeni küündida,“ arutles 1997. aasta maailmeister Ken Doherty.

Ronnie O'Sullivan. Foto: BEN STANSALL

O’Sullivan on tänavu teeninud ligi 800 000 naelsterlingit ning MMi võit tooks sisse veel 425 000. „Olen mõnel eelneval hooajal mänginud veel paremini, kuid pole kunagi nii palju turniire võitnud,“ rääkis O’Sullivan pärast Players Championshipsi finaali, kus ta alistas Shaun Murphy.

Muuhulgas tunnistas O’Sullivan, et kavatseb oma karjääri jooksul purustada veel nii mõnegi Stephen Hendyle kuuluva rekordi: „Arvan, et suudan võita seitse või kaheksa MMi tiitlit (Hendryl on seitse tiitlit – toim). Hea oleks jõuda 1000. sajandini (sajandiks nimetatakse brake’i, millega mängija teenib üle saja punkti, O’Sullivanil on praegu koos 942 sajandit – toim), lisaks tahaks võita vähemalt 37 ranking-turniiri (praegu O'Sullivanil 33 võitu, Hendry võitis 36 turniiri – toim).“