Gianluigi BuffonFoto: Reuters/Scanpix
Meistrite liiga
2. aprill 2018, 20:23

Buffon: Reali on kahe mänguga lihtsam alistada kui ühega

Kes oleks õigem mees Torino Juventus - Real Madridi veerandfinaali eel sõna võtma, kui Juventuse veteranväravavaht Gianluigi Buffon (40)? Mees, kes on kandnud Juventuse särki kõigil 11 korral, mil satsid Meistrite liigas kohtunud.

Viimati möödunud aastal Cardiffis toimunud finaalis, mille Real võitis 4:1. Buffon tunnistab, et too kaotus kriibib endiselt hinge. „Saabusime Cardiffisse väga enesekindlalt, vahest liigagi,“ lausus ta Itaalia meediale.

„See võis olla suurim viga, mis me tol õhtul tegime. Samas, Real vääris võitu. Loodan, et leiame sel korral oma rünnaku ja kaitse vahel parema tasakaalu.“

Kusjuures Buffon leiab, et kahe mängu kokkuvõttes on Realist lihtsam jagu saada kui ühe matšiga. „Oleme seda juba teinud (neli korda - M.T.). Nagu ka Barcelonaga. Ent 90 minutiga oleme mõlemale kaotanud,“ vihjab ta mullusele ja 2015. aasta finaalile.

„Mõistagi ei valmista taaskohtumine Realiga meile rõõmu, sest Real on üks neist tiimidest, kellega ei taha kunagi kohtuda,“ jätkab Buffon. „Samas, Meistrite liiga veerandfinaali jõudmine tähendab automaatselt, et vastu tulevad parimad. See on normaalne. Loodan, et kogemused minevikust, nii positiivsed kui ka negatiivsed, aitavad meid.“

Sellegipoolest kinnitas Buffon, et ei mõtle nii tähtsate matšide eel möödunule. „23 aasta pikkuse profikarjääri vältel olen mõistnud, et unustame väga tihti võidust rääkides, et see juhtus tänu õnnelikule põrkele või kellegi libastumisele. Keskendume liiga palju väljakul juhtunule, kuigi tegelikult otsustas tulemuse saatus.“

Juventuse peatreener Massimiliano Allegri ei saa homme kindlasti kasutada mängukeelu all poolkaitsjat Miralem Pjanicit ja kaitsjat Mehdi Benatiat. Tervisega on viimasel ajal kimpus olnud ründajad Mario Mandžukic ja Filippo Bernardeschi ning kaitsja Alex Sandro, kuid täna tegid nad meeskonnaga treeningu kaasa. 

Reali poolelt on vigastatud keskkaitsja Nacho Fernandez. Kapten ja kaitse tugitala Sergio Ramos tegi endale liiga koondisepausile ega osalenud laupäevases liigamängus, kuid usutavasti on homme rivis.

Teises homses veerandfinaalis kohtuvad Sevilla ja Müncheni Bayern. Mõlemad matšid algavad kell 21.45.