Jürgen Klopp. Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS / SCANPIX
Jalgpall
3. aprill 2018, 10:45

Klopp ei pea Guardiolat endast paremaks: tal on alati olnud kasutada paremad mängijad

Liverpooli jalgpalliklubi peatreener Jürgen Klopp otsustas enne Meistrite liiga veerandfinaali Manchester Cityga veidi õli tulle visata. Sakslane on üks väheseid, kes saab Pep Guardiolaga vastamisi minnas rääkida positiivsest saldost. Meeste omavaheline ajalugu pikeneb enne Inglismaad ju ka Bundesliga-perioodi, kus Klopp tüüris Borussia Dortmundi ja Guardiola Müncheni Bayernit.

Mainzist juhendamiskarjääri alustanud Klopp on viimasest 12st omavahelisest kohtumisest pidanud küll viiel korral kaotajana lahkuma, kuid ühtlasi on tal ette näidata ka kuus võitu. 

"Pepil on alati suurepärased meeskonnad olnud. Nii Barcelonas kui ka Bayernis olid tal kasutada fantastilised mängijad, kes tegid suurepäraseid otsuseid," sõnas sakslane Meistrite liiga veerandfinaalmängu eel.

"Nii on ka praegu: IIlkay Gundogan, David Silva, Sergio Aguero, Leroy Sane, Raheem Sterling ja Gabriel Jesus. Nad on kõik täiesti erakordsed. Jah, väljakul asetsemine on ka oluline, kuid see pole mingi nõiakunst," jätkas ta. 

"Selles pole midagi erakordset, kui äärekaitsjad sisse lõikavad. Mängijad liiguvadki kogu aeg väljakul, et teha ennast saadavaks. Ja kui nad vabaks pääsevad, just siis hakkab individuaalne tase mängima. Meie stiilides pole nii suuri erinevusi, lihtsalt Pepil on alati paremad mängijad kasutada olnud," leidis sakslane."