Anastassia Sedova Pyeongchangi olümpial.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
3. aprill 2018, 19:24

USKUMATU: Suusatamise OM-pronks sõidab iga päev tunniks ajaks tanklasse dopingukontrolli ootama (12)

Veebruaris peetud Pyeongchangi taliolümpial naiste 4 x 5 km teatesuusatamises pronksmedali võitnud Venemaa naiskonda kuulunud Anastassia Sedova elu on päris omapärane. Nimelt sõidab ta iga päev tunniks ajaks kodulinnast välja, bensiinijaama, et oodata dopinguküttide võimalikku külaskäiku!

Põhjus on asjaolus, et Anastassia ja tema samuti tippsuusatajast vend Pjotr Sedov elavad Sarovis, mis on Venemaa üks tuumauuringute keskusi ja seetõttu suletud linn. Ent ülemaailmsesse ADAMS-süsteemi kuuluvad sportlased peavad päevas ühe kindla tunni jooksul olema dopinguküttidele kättesaadavad.

"RUSADA (Venemaa antidopinguagentuur - toim) taastamise üks tingimusi oli see, et sportlased ei tohi varjuda suletud linnadesse," rääkis Sedova portaalile teamrussia.pro. "Seetõttu peame sõitma linnast viis kilomeetrit välja, ühte tanklasse. Istume autos ja ootame - äkki keegi tuleb," lisas suusataja, kes on koos vennaga valinud ajavahemiku kella 18st 19ni.

Siiamaani pole Sarovi külje alla ilmunud veel ükski dopingukontroll. "Me ei taha saada kollast kaarti ja enda mainet rikkuda," selgitas Sedova. "Nõnda kulutame iga päev tunni oma elust. Minul lapsi pole, Pjotril aga on tütar - tema peale oleks seda tundi parem kulutada."