POPULAARNE: Sikupilli Prismat külastab keskmiselt 500 inimest öö kohtaFoto: Robin Roots
Eesti uudised
4. aprill 2018, 09:59

Esimene ööpäev läbi avatud Prisma võeti kiirelt omaks: öö jooksul külastab poodi keskmiselt 500 klienti (34)

Alates 1. märtsist Sikupilli Prisma uksi enam kinni ei pane ja ostelda saab ka hilistel öötundidel. Kuidas Eesti esimesel ööpäev läbi avatud hüpermarketil läheb?

Kuu aja eest ootasid Prisma esindajad, et keskmiselt võiks poodi külastada paar-kolmsada inimest öö kohta. Tegelik olukord on Prisma kommunikatsioonijuhi Piret Lankotsa sõnul aga veelgi parem – öö jooksul külastab Prismat keskmiselt 500 klienti. Töönädala sees umbes 400 ja nädalavahetusel üle 700 inimese öö kohta. Enamik külastajaid käib poes üheteistkümne ja kahe vahel ning seetõttu on nädalavahetustel kuni kella üheni avatud ka iseteeninduskassad.

Lankotsa sõnul on öiste klientide ostud täiesti igapäevased. „Pigem tehakse väiksemaid ja kiiremaid oste, aga on ka rahulikust ostukeskkonnast lugu pidavaid inimesi, kes ostavad rohkem ja valivad muuhulgas kingitusi, lilli, rõivaid ja jalanõusid. Meie jaoks on olnud positiivseks üllatuseks suur huvi öise ostlemise vastu,“ räägib Lankots.

Öötööd on Sikupilli Prismas tehtud juba 2016. aasta sügisest. See tähendab, et ka klientidele uksi avamata on kauplus öösel valgustatud, töötab turvateenistus ja pannakse kaupu välja. „Töötajate tagasiside on olnud positiivne, kuna öine klient on väga sõbralik ja uudishimulik. Paljud uurivad ka meie töötajatelt, kas rahvast käib ja kas tasub poodi öösel lahti hoida. Öötundidel töötavad ainult need inimesed, kes selleks ise soovi avaldavad. Ööpäevaringne lahtiolek õigustab end täielikult, kuna paljude inimeste töövahetused algavad enne kella kaheksat või lõppevad pärast 11 õhtul,“ sõnab Lankots.

Klientide käitumise üle Sikupilli Prisma ei kurda ja tundub, et kaupluse ööelu on küllaltki rahulik. „Midagi väga huvitavat juhtunud ei olegi. Ka pole me täheldanud erilist purjus inimeste hulka,“ vastab Lankots.

Sikupilli Prisma jäi püsivalt avatuks Soome eeskujul, kus Helsingi tuiksoonel asuvad Prismad teenindavad ostjaid ka öösiti ning on väga soojalt vastu võetud. Sikupilli Prisma sai valitud just asukoha tõttu, kuna paikneb mitme Tallinna olulise magistraali ristumispaigas ja sinna pääseb vähem kui 15 minutiga igast linnaosast. Oluliselt kauem ei kulu poodi jõudmiseks ka Rae, Kiili, Jõelähtme ja Viimsi valla ning Maardu linna elanikel. Seega elab Sikupilli Prismast vähem kui veerandtunni kaugusel üle 400 000 inimese.