Kergejõustik

Suri Eesti ühe parema kümnevõistleja treener (7)

LISA KOMMENTAAR

Vana trennikaaslane5. aprill 2018, 09:16
Sügav kaastunne lähedastele! Oli tore trennikaaslane. Ma polnud kümnevõistleja, kuid olime staadionil õlg-õla kõrval päevast päeva. Ta oli ka ise tõsine tegija, iseasi, palju neid punkte hiljem kokku saad. Kõigile pole antud.
Jutustan kaks lugu, mis Aivarist meelde jäänud. Tal olid head ütlused. see oli Fred Kudu poiste grupi omapära. Loo rääkis raskejõustiku kateedri juhataja Jaan Loko. Nimelt tulid Aivar ja keegi kursavend Loko juurde, kuna olid mingi jama pärast sinna kutsutud. Vist oli mingi võlgnevus pikalt õhku jäänud. Poisid seletama, et kogu aeg trennis ja pole aega olnud ära õppida, pole aega olnud vastama tulla. Andsid mõista, et Kudu grupi poisid ja neil Kuduga kõige tähtsam trenn, siis tuleb muu. Noh, Loko ise ka vana tõstja ja kõva tegija, hakkab rääkima, et kui koolis käid, tuleb ikka edasi ka jõuda. Ma ise ka sporti teinud ning tean küll, et spordi ja õppimise ühendamine mõnevõrra keeruline, aga natuke peaks ikka pingutama. Olen selle kõik läbi teinud ja nüüd kateedri juhataja, tean seda ja olen asja mõlemalt poolelt vaadatuna näinud. Vaidlevad ja vaidlevad, Loko räägib ikka oma juttu, väga kokkuleppele ei saa. Poistel pole eriti midagi loogilist vastuväiteks ka. Loko siis alustab oma seisukohtade selgitamist jälle otsast peale, poisid kuulavad lõpuni, siis pöörab Aivar end ringi lööb käega ja lähevad kabinetist välja. Loko kommentaar oli nii, et kehakeele järgi tähendas see žest, et "räägi, mida sa tahad, aga spordist ei tea sa ikka midagi..."
Teine lause oli see, et "kes kord Kudu grupist lahkunud, see enam tagasi ei tule". Aivariga läks samamoodi, tagasi ei tulnud. Kool jäigi tol hetkel lõpetamata, kuid hiljem tegi eksamid ära ja lõpetas.
Viimane lugu. Mäletan, kui ta kodustaadionil abivallavanemana vist paarile poisile vastu kukalt pani, kui need jooksurada rikkusid. Milline kisa lahti läks! Ahistamine vägivald jne. Aga seda, et poisid rikkusid ja remont tuhandeid kroone maksma läks, ei pannud keegi tähele. Aivar vist astuski tagasi...
Head teed taevastele jahimaadele! Kahju, väga kahju...
Kaastunne lastele ja lastelastele, teie teine vanaisa lahkus.5. aprill 2018, 07:36
Poisid ja tüdrukud olge tublid. Trevor ja Tristan - kõigile kaastunne!
Vana sõber4. aprill 2018, 21:12
Noorena tundub elu väga pikana. Jõudes keskikka tuleb arusaamine, et elu on ikka paganama lühike. Tasapisi hakkab kaduma inimesi kellega on elu kokku viinud. Kui inimene on läinud , alles siis mõistad, et palju vajalikku jäi selgeks rääkimata.
4. aprill 2018, 14:53
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
mm4. aprill 2018, 16:30
Minu isa on 90 on pannud kärakat,suitsetanud ja naisi taga ajanud,tema pikaealisuse saladus on NO SPORT!
on7. aprill 2018, 23:41
see mõni saladus, et kui ei pinguta, elad kauem.Vanamees üle 80 pani bellamori ja oli surres terve, kes aga pingutavad ja ülemäära rabavad, need sandistuvad sest ülepinged ei anna kaua oodata- kusagilt lööb ikka välja või siis kinni, nt trombiga. Meie meditsiin on vaid 150 aastat vana, see teaduspõhine aga hiina oma 5000 aastat ja sealt vanasõna- tasa sõuad, kaugele jõuad...nüüd sõuan juba tasa, sest pole vaja lapselapsi papast ilma jätta, ka neil on õigus vanaisa kaisus olla.Kaastunne omastele Jumalapalvuse taustal.
lugeja4. aprill 2018, 14:08
Kaastunne lähedastele. Mis lahti on, et järjest lähevad 50-ndates aastates inimesed? Eluiga pidi meil ju järjest pikenema... Ja pensioniiga muudkui tõstetakse.
kadrinlane4. aprill 2018, 14:00
Parim Vallavanem, kes Kadrinas olnud. Südamega oma kodukoha eest.