Ott TänakFoto: McKlein / Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
4. aprill 2018, 19:19

ÕL KORSIKAL | Ott Tänak kaardilugeja "merehaigusest": sõitjatel üldjuhul pole seda probleemi (1)

Maailma parimad rallipiloodid kihutavad sel nädalavahetusel Korsika saarel toimuval asfaldirallil. Ott Tänaku jaoks on tegu esimese 100% asfaldiralliga Toyota roolis.

Korsikal sündmuste tulipunktis viibiv Õhtuleht vestles täna eestlasega erinevatel teemadel.

Korsika-eelsest testimisest: "Test oli iseenesest okei, esimest korda pärisasfaldil. Üht-teist oli uut, aga iseenesest olen autoga suhtkoht harjunud, väga palju uusi asju pole. Tänaseks on kolm rallit sõidetud, omajagu teste ka. Kilomeetreid on sõidetud küll, aga eks õppimist on alati. Ja kohti, kus paremaks saada. Tööd on teha, aga tahaks uskuda, et [auto] võiks asfaldil toimida."

Ford versus Toyota asfaldil: "Päeva lõpuks on mõlemad konkurentsis ja väga kiired autod. Võrrelda on väga raske, mõlemal autol on tugevad ja nõrgad küljed. Peame lihtsalt ära kasutama teadmist, kus on meie nõrgad ja Fiesta tugevad küljed. Tuleb teha auto, kus pole nõrkusi."

Kaardilugeja Martin Järveoja mainis, et tunneb end Korsikal kui merehaige. Kas Tänakut mõjutavad lõpmatud kurvid samuti? "See on anatoomiline küsimus. Kui mina sõidan, siis näen, kuhu keeran ja oskan g-jõudu ette näha. Tema peab samal ajal vihikusse kirjutama ega tea, millal ma kiirendan ja pidurdan. Tasakaalukeskus läheb paigast ära, see tekitab halva enesetunde. Sõitjatel üldjuhul pole seda probleemi."

Loe pikemalt homsest Õhtulehest või digilehest pärast keskööd.