Ronaldo värav: löögihetk.Foto: Alberto Pizzoli / AFP / SCANPIX
Meistrite liiga
5. aprill 2018, 00:05

Hetk, mil ilu vaigistas fänluse (1)

Jalgpallimaailma kaks superstaari Cristiano Ronaldo ning Lionel Messi purustavad üksteise võidu erinevaid rekordeid ning trumpavad teineteist üle. Teisipäeva õhtul tõmbas pikema kõrre 33aastane portugallane, kes esmalt vaigistas Torinos iga vutifänni suu ning seejärel teenis kõikidelt välja tunnustavad noogutused ja aplausi.

Madridi Reali pallivõlur sai Meistrite liiga veerandfinaali avamängus Torino Juventuse vastu 64. minutil hakkama millegagi, mida miljonid inimesed üle maailma maagiaks ning sajandi väravaks tituleerisid.

Uskumatule tabamusele eelnes Lucas Vazquesi pealelöök, mille Gianluigi Buffon filigraanse tõrjega väravajoonelt pareeris. Mõned sekundid hiljem vaatas legendaarne puurivaht suu ammuli, kuidas kuningliku klubi number 7 tema kaitsjatest kõrgemale kerkis ning kahe meetri ja 38 sentimeetri kõrguselt käärlöögiga nahkkera värava nurka kõmmutas.

Portugallase tabamus oli nii jahmatav, et kohe haaras peast kinni ka 2002. aasta Meistrite liiga finaalis ise iluvärava virutanud Reali peatreener Zinedine Zidane. Vaatamata 0:2 kaotusseisu jäämisele tõusid aplodeerides püsti ka Juventuse poolehoidjad, kes Ronaldo maagiat tunnustasid.

Hetk pärast lööki. Foto: Alberto Pizzoli / AFP / SCANPIX

Vahetult pärast mängu oli Madridi loots siiski üks väheseid, kes käärlöögist pelgalt ülivõrdes ei rääkinud. „Cristiano värav on üks ajaloo ilusamaid, kuid minu tabamus Glasgow's oli kaunim,“ sõnas prantslane pressikonverentsil ning lisas: „Ma olen küll treener, kuid ka vutifänn ja tol hetkel tundsin ennast täpselt samamoodi nagu kõik teised.“

Juventuse peatreener Massimiliano Allegri suust kõlas aga kiidulaul. „Jalgpall on sõu ja kui väljakul juhtub midagi sellist, siis on õige sellele plaksutada,“ tunnustas itaallane staadionil viibinud fänne.

Väärib kohta eliidi seas

Ronaldo tabamus tähendab, et Meistrite liigas on ta väravavõrku sahistanud 119 korral. Meistrite liiga väravaküttide edetabelis platseerub ta sellega esikohale ning kui portugallane oleks ühemeheklubi, jääks ta tabamustelt alla vaid üheksale meeskonnale.

Hooaega nigelalt alustanud edurivimees - esimeses kümnes Hispaania liiga matšis sai ta kirja vaid kaks väravat -, on vaikselt hoo üles saanud ning viimasest üheksast kohtumisest on tal ette näidata 19 tabamust.

Kui koduliigas on Ronaldo saagiks „vaid“ 22 kolli 23 mänguga, siis Meistrite liigas on vastavad numbrid 14 ja 9. Sealjuures on ta värava kirja saanud kümnes järjestikuses Meistrite liiga kohtumises. Seeria, mis algas mulluses finaalis just Juventuse vastu.

Seega, täpselt nagu mullu seisab Buffoni tee peal ees üks ja ainus Cristiano Ronaldo.  „Minu Meistrite liiga unistus pole lihtsalt võimalik, sest parim jalgpallur ei lase sel juhtuda,“ sõnas puurilukk. Ronaldo viimasest 11st Buffoni värava suunas tehtud pealelöögist on kollikipri selja taga lõpetanud lausa üheksa. 

„Ronaldo väärib võrdlust Maradona, Messi ja Pelega. Ta mängib täiesti uskumatul tasemel,“ sõnas itaallane tunnustavalt. 

Jalgpalli Meistrite liiga veerandfinaalid

Torino Juventus – Madridi Real 0:3

(3., 64. Cristiano Ronaldo, 72. Marcelo) 

Sevilla – Müncheni Bayern 1:2 

(31. Sarabia – 37. Jesus Navas (ov), 68. Alcantara)