Liverpooli peatreener Jürgen Klopp.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
5. aprill 2018, 09:15

Jürgen Klopp hoiatas: läbi sai alles esimene poolaeg

"Läbi sai alles esimene poolaeg, ei enamat," hoiatas Liverpooli jalgpallimeeskonna peatreener Jürgen Klopp pärast Meistrite liiga veerandfinaali avamängus saadud 3:0 võitu Manchester City üle.

"See oli meie poolt tõeliselt hea esitus. Mängisime kaks erinevat poolaega. Esimesel poolajal olime väga aktiivsed ja asjad õnnestusid. Mehed olid väljakul õiges kohas ja kui võitsime palli, jagus tegutsemisruumi. Kui sa pole õiges kohas, pole võimalik niimoodi jalgpalli mängida. Kasutasime olukorrad hästi ära ja lõime kolm fantastilist väravat," alustas Klopp.

"Teisel poolajal kaitsesime väga keskendunult. Palli on muidugi parem vallata, kuid tulemus on tähtsaim. Juhime 3:0, see on parem, kui 0:3 taga olla. Aga asi pole veel otsustatud. Seda teab igaüks. läheme külla Manchester Cityle ja nad tahavad vahet tasa teha. Nad ei mänginud halvasti, nad vaid ei loonud sam palju võimalusi nagu tavaliselt, sest mängisime paljudel hetkedel kaitses uskumatult hästi. Nad ei teinud väravaraami ühtegi pealelööki - ma ei tea, kuidas suutsime seda saavutada."

Kloppi sõnul pole City vastu võimalik domineerida kõik 90 minutit. "Ma oleks tõeliselt üllatunud, kui see juhtuks. Ent esimesel poolajal panime neid õigel hetkel surve alla."

Klopp kordas pressikonverentsil üha, et seeria pole veel läbi ja tõi näite: "Aastaid tagasi kaotasime Dortmundiga võõrsil Madridi Realile 0:3. Kõik ütlesid, et asi on läbi. Ent võitsime kodus 2:0 ja igaüks, kes mängu nägi, teadis, et pidime võitma 5:0. Kui poolajal oli seis 3:0, ei hakanud keegi riietusruumis tantsu lööma. Praegune seis on parem kui 1:0, parem kui 3:1, palju parem kui 3:2. City peab riskima, võib-olla suudame seda ära kasutada. Miski pole veel otsustatud."