Rain Veidemanil pole Itaalias kerged ajad.Foto: Facebook / GSA Udine
Korvpall
5. aprill 2018, 11:22

Kas Veidemani mängud on Itaalias mängitud? Udine meeskonda toodi ameeriklasest tagamängija (2)

Kui korvpallur Rain Veideman liitus aasta ja üks kuu tagasi Itaalia esiliigas mängiva Udinega, surus ta pingile toona meeskonda kuulunud ameeriklase. Nüüd võib tekkida sama olukord, kus platsi kõrvale peab jääma Eesti koondislane ise.

Udine värbas ameeriklasest tagamängija Troy Caupaini ning mänedžer Alessandro Pedone ütles otsekoheselt, et ta toodi alternatiiviks Veidemanile. Tolles liigas tohib teatavasti mängus kasutada ainult kaht välismaalast - ning võib arvata, et ameeriklasest ääre Kyndall Dykesi "kallale" ei minda.

"Pärast laupäeval saadud kaotust tegime koosoleku ja võtsime vastu mitu otsust: peatreenerina jätkab Lino Lardo, samas otsustasime alternatiiviks Veidemanile tuua meeskonda ameeriklasest combo-guard'i. Jälgisime USA G-liigat juba üle kuu aja ning alustasime lihavõttepühade ajal läbirääkimisi. Tegemist on G-liigas hästi esinenud ja heas vormis, just play-off-mängudes osalenud korvpalluriga," vahendas Pedone sõnu portaal Sportando.

Caupaini käesoleva hooaja keskmised näitajad Orlando Magicu farmklubis on 15,6 punkti, 7,5 lauapalli ja 5,8 korvisöötu. Peatreener Lardo sõnul vajab meeskond sel raskel ajal oma ohtlikku rünnakut tagasi.

Udine kohtub sel pühapäeval võõrsil teise juhtgruppi kuuluva meeskonna Montegranaroga, kuhu kuulub Kaspar Treier. Udine on 27 mängust võitnud 16 ja asub Idadivisjonis viiendal kohal, kuid kolm vooru enne põhiturniiri lõppu jääb tervelt neli võistkonda ainult ühe võiduga maha - seetõttu pole play-off'i koht veel kindel.