San Antonio Spursi peatreener Gregg Popovich pole kohtuniku otsusega rahul.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
5. aprill 2018, 14:06

NBA põhiturniiri lõpusirgel käib mitmel rindel üliterav heitlus

Korvpalliliigas NBA jõuab kätte põhiturniiri viimane nädal ning selle eel on selge vaid see, et selget on kõvasti vähem kui selgusetust.

Houston Rockets on kindlustanud põhiturniiri võidu ning mõni meeskond veel oma koha, kuid mitmes lõigus käib tõeliselt terav heitlus. Alustame Idakonverentsist, kus Toronto (56 võitu ja 22 kaotust) alistas läinud ööl kodus Bostoni (53-25) 96:78 ning sellega sisuliselt kindlustas põhikonkurendi ees konverentsi esikoha.

Pole saladus, et kõik Idas viimastena play-off'i jõudvad meeskonnad (Miami (43-36), Washington, Milwaukee (mõl 42-36)) tahaksid saada seitsmenda asetuse ja minna kokku just Bostoniga. Ning mitte mingil juhul tõusta kuuendaks, kes peab avaringis ristama piigid Clevelandi või Philadelphiaga (mõl 48-30).

Kaks viimati nimetatut kohtuvad omavahel homme Philadelphias ja selgitavad välja, kumb saab kolmanda koha heitluses suure edumaa. Cavsi veab küll maagiline LeBron James, kuid Sixers on võitnud tosin mängu järjest (viimati läinud ööl Detroit 115:108), neist viimased neli Joel Embiidita. Mõlemad on huvitatud kolmandast asetusest, mis tooks konverentsi poolfinaalis vastu just Bostoni - kui too esiemsest ringist muidugi läbi läheb. Neljas asetus läheb tõenäoliselt kokku Indianaga (46-32).

Läänekonverentsis on selge, et Houston (63-15) on esimene, Golden State (57-21) teine ning Portland (48-30) suure tõenäosusega kolmas. Ent edasi...

Neljandaks on end kergitanud Utah (45-33), edasi tulevad San Antonio, Oklahoma City (mõl 45-34), Minnesota, New Orleans (mõl 44-34), Denver (43-35) ja Los Angeles Clippers (42-36). Selle seltskonna parim teenib play-off'i avaringis koduväljakueelise, kaks meeskonda on aga üldse ülearu!

Legendaarne Spurs leidis mõne nädala eest end kümnendalt kohalt, võitis siis kuus mängu järjest ja kerkis neljandaks, kuid äsjane reis Los Angelesse lõppes kahe valusa kaotusega (läinud ööl Lakersilt lisaajal 112:122)!

"Meie jaoks on praegu iga mäng nagu play-off-seeria seitsmes," kommenteeris Spursi tagamees Dejounte Murray. Kui San Antonio meeskond jääb Läänes kaheksa parema sekka, tähendaks see peatreener Gregg Popovichile rekordilist 21. play-off-kohta järjest.