Marit Björgen võitis ka tänavu toimunud Pyeongchangi olümpialt kaks kuldmedalit.Foto: David Davies
Talisport
5. aprill 2018, 17:18

Välbe vassib? Norra koondise treener ei tea Björgeni karjääri lõpust midagi (4)

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe esines nädala alguses ootamatu avaldusega, kus väitis, et norralanna Marit Björgen teatab reedel ehk 6. aprillil karjääri lõpetamisest.

Dagbladet uuris omakorda Norra suusanaiskonna treenerilt Roar Hjelmesetilt, kas Venemaalt pärinev info vastab tõele. Nimelt on meie idanaabrite meedias avaldatud mitmeid artikleid, mis kuulutavad kindlas kõneviisis 38aastase suusakuninganna karjääri lõppu.

"Mulle tundub imelik, miks peaks Välbe sellist infot üldse omama. Nii palju kui mina tean, siis pole nad (Välbe ja Björgen - toim) omavahel suhelnud," selgitas Hjelmeset.

"Tean, et Marit suusatab 6. aprillil Altas (toimuvad Norra meistrivõistlused, kavas on naiste 5 km klassikadistants - toim), kuid ma ei usu, et seal midagi erakorralist juhtuma hakkaks. Tal on meistrivõistlustel kavas mitu distantsi."

Ajaleht uuris lähemalt, kui palju treener Björgeni tulevikuplaanidest täpsemalt teab. "Ta kasutas möödunud pühi mõtlemiseks ja võimalik, et ta jõudis ka mingite otsusteni." Kas Hjelmeset teab, millise otsuseni Björgen jõudis? "Ei."

Marit Björgen on kaheksakordne olümpiavõitja ja 18kordne maailmameister. Kokku on tema auhinnakapis 41 OMi ja MMi medalit. MK-sarja on ta võitnud neljal korral.