Petter Solberg.Foto: ALESSANDRO BIANCHI
WRC
5. aprill 2018, 19:08

Nali või reaalsus? Märtini endine tiimikaaslane võib üheks ralliks liituda Tänaku meeskonnaga

2003 aasta autoralli maailmameister Petter Solberg rääkis Saksamaa meediale, et kavatseb peagi taas WRC autosse istuda ja mõnel MM-rallil kihutada.

Solberg osales viimati MM-sarjas 2012. aastal, kui sai Ford Fiestaga hooaja kokkuvõttes viienda koha. Kaks aastat enne seda jõudis norralane Citroeni roolis poodiumile. Oma karjääri säravaima hooaja tegi Solberg aastal 2003. kui ta Subaru roolis maailmameistriks krooniti.

"Kavatsen igal juhul jälle MM-rallil osaleda," ütles ta portaalile motorsport-total.com. Kuigi mees unistab pigem WRC autost, ei välista ta võimalust, et kihutab hoopis R5 autol WRC2-klassis.

Inspiratsiooni saab 43aastane Solberg 44aastaselt Sebastien Loebilt, kes tänavu Mehhiko rallil väga head kiirust näitas. "Tagasitulek peab olema korralikult planeeritud, nagu Loebil Mehhikos. Ta nägi ettevalmistusega väga palju vaeva ja tegi lõpuks väga hea tööd."

Solbergi plaan tundub kindel. Jääb vaid küsimus: millise ralli ta tagasitulekuks valib? "Äkki Suurbritannia? Selle etapiga on mul eriline side ja olen seda alati nautinud."

Petter Solberg. Foto: Karli Saul

Lisaks ei ole norralane päris selgeks mõelnud, millise automargiga ta üldse starti tuleb. Plaanis on konsultatsioon Toyota tiimi pealiku ja endise konkurendi Tommi Mäkineniga. "Pean millalgi seda Tommiga arutama," naeris Solberg. Ta lisas, et sel aastal teda Toyota roolis ei näe: "Selleks peab auto veidi paremaks muutuma."

Kui Solbergi läbi nalja öeldud plaan järgmisel hooajal peaks läbi minema, saaks temast omamoodi põlvkondade ühendaja. Aastal 2001 kihutas norralane koos Markko Märtiniga Subarus ja viimase intervjuu puhul pole võimatu, et aastal 2019 sõidab sama mees mõnel rallil koos Ott Tänakuga Toyotas.