Kaardilugeja Miikka Anttila (vasakul) koos oma autokaaslase, piloot Jari-Matti Latvalaga.Foto: TT NEWS AGENCY
WRC
6. aprill 2018, 11:03

ÕL KORSIKAL | Jari-Matti Latvala paarimees teeb Korsika rallil MM-sarja ajalugu

Toyota rallimeeskonna piloodi Jari-Matti Latvala kaardilugeja Miikka Anttila teeb mõned minutid tagasi alanud Korsika rallil MM-sarja ajalugu: ta läheb starti oma 197. MM-etapil ning rohkemat pole suutnud ükski teine kaardilugeja ega ükski piloot.

45aastane soomlane tegi oma MM-sarja debüüdi Janne Tuohinoga 1999. aasta Soome rallil. Lisaks Tuohinonile on Anttila kaarti lugenud 12 soomlasest sõitjale, teiste hulgas ka näiteks Mikko Hirvonenile. Latvalaga on 1995. aastal ajalehekuulutuse peale kaardilugemisega tegelema hakanud Anttila koostööd teinud alates 2003. aastast. 

Muide, autoralli MM-sarja kodulehelt leiab kaardilugeja kohta ühe huvitava fakti. "Anttila on oma karjäärile nii pühendunud, et ta ei olnud oma teise lapse sünni juures, sest ta võistles 2011. aasta Hispaania rallil," kirjutatakse seal.

MM-sarja startide rekordi võtab Anttila üle legendaarselt Carlos Sainzilt. Kahekordne maailmameister osales 196 MM-rallil. Tegevpilootidest on Anttila lähim "jälitaja" just Latvala (185), tänavu MM-sarjas osalevatest kaardilugejatest Sebastien Loebi abiline Daniel Elena (170).