Heiki Nabi Rio olümpial. Foto: JACK GUEZ
Maadlus
6. aprill 2018, 13:02

Eestlasest olümpiahõbe koduse võistluse eel: isegi natukene on närvi tunda

7. aprillil toimuvad Tallinnas Kalevi Spordihallis XXXI Kristjan Palusalu mälestusvõistlused maadluses. Võisteldakse nii vaba- kui ka kreeka-rooma maadluses, kokku võtab kõrgetasemelisest võistlusest osa enam kui 200 sportlast. Võitu läheb püüdma ka olümpiahõbe ja kahekordne maailmameister Heiki Nabi, kes võistleb kaalukategoorias 130kg. Eesti esimaadleja Nabi võtab eesootavat võistlust tõsiselt.

"Tegemist on ikkagi Eesti suurima turniiriga ja on väga suur rõõm selle üle, et see on kasvanud võrreldes varasemaga palju suuremaks. Võistlus peetakse aukarust äratava Kristjan Palusalu mälestuseks ja kohal on väga tugev tase. See on väga hea, et saame kodupublikule professionaalset maadlust näidata," sõnas Nabi, kelle jaoks on laupäevane võistlus esimene jõukatsumine pärast kolmekuulist võistluspausi.

"Viimati võistlesin detsembris. Nüüd olen teinud paar laagrit ja tegelenud ettevalmistusega ja tahakski võistlustelt näha eelkõige seda, kui kaugel mu vorm on ja kas on muutusi võrreldes aasta lõpuga," analüüsis ta. 

Võistluste käiku mõjutava faktorina tuleb kindlasti esile tuua ka tõik, et erinevalt Nabist on laupäeval toimuvad võistlused paljudele sportlastele EM-i eelseks vormi testimise võistluseks. "EM-ile minevate sportlaste vorm peaks küllaltki heas seisus olema ja see tähendab, et minu jaoks ei saa võistlused kindlasti kerged olema. Võib öelda, et kuna ma pole ammu võistelnud ja koduvõistlusel tahad väga hästi esineda, siis isegi natukene on närvi tunda," selgitas Nabi.

Ajakava:
11.00 kreeka-rooma maadlus / vabamaadlus
16.00 - võistluste pidulik avamine
16.30 - finaalid ja autasustamine