John Cena ei tea jätkuvalt, kas ja kellega ta pühapäeva öösel madistama hakkab. Mees esitas küll The Undertakerile väljakutse, ent viimane pole ennast siiani märku andnud.Foto: Vida Press
Spordivaria
6. aprill 2018, 17:01

Wrestlemania 34: Miks need aluspükstes higised mehed üksteist kallistavad?

Järjekordne aasta, järjekordne Wrestlemania. Meie aja mõttes pühapäeva öösel vastu esmaspäeva aset leidev šõumaadluse iga-aastane suursündmus toob kokku staadionitäie rahvast. Üheskoos heidetakse pilgud üksikule võitlusringile ning vaadatakse, kuidas poolpaljad higised atleedid oma fiktsionaalseid tülisid rusikate, jalgade, heidete ja vahel ka külmrelvadega lahendama hakkavad.

Valdav enamus pea 100 000 inimese suurusest publikumist peab leppima katusealuste kohtadega ning sel juhul jääb ka suurtest abistavatest ekraanidest väheks, et kõige keskel asuvast märulist täienisti aru saada. Silmi kissitades tuksleb peas aga üks mõte: „Vähemalt olen ma siin!“ Igaüks sellega kelkida ei saa, sest kuigi silmakissitajad saavad ehk pisut alla 100 dollariga hakkama, siis ringiäärsed peavad enda hinge alt pea 1000 rahatähte välja käima, reisikuludest ja majutusest rääkimata!

Miks on aga Wrestlemania, eriti just tänavune, niivõrd tähtis?

1. Ronda Rousey elu esimene maadlusmatš

Jaanuari alguses oma UFC karjääriga hüvasti jätnud Ronda Rousey tegi üllatusliku WWE debüüdi juba jaanuarikuus, mil toimus kompanii (samuti) iga-aastane sündmus Royal Rumble. Senimaani pole naine aga ametlikult ringinööride vahele astunud. Jah, mõni tema uus kolleeg on juba saanud tunda toda jõudu, millega endine UFC tšempion neid vastu matti surus, aga siis oli Ronda nahktagis, kell ei kõlanud ning kohtunik kolmeni lugema ei tulnud.

#mondaysbelike #raw

A post shared by rondarousey (@rondarousey) on


Pühapäeval selgub, kui roheline Ronda maadlejana tegelikult on. Rouseyle tuleb appi 1996. aastal (n-ö päris) maadluses olümpiamedali võitnud Kurt Angle, kellega koos astutakse vastu kompanii põhikurjamitele, kelleks on legendaarne Triple H ning tema abikaasa (ja ühtlasi ka kompanii omaniku tütar) Stephanie McMahon.

2. Kas The Undertaker ilmub kohale?

Mark Calaway on WWE ridades töötanud juba 1990. aastast alates, mis teeb 53. aastasest mehest kompanii kõige lojaalsema atleedi. Eelmisel aastal aga jäi kogu maailmale mulje, et pika ajalooga surnumatja (ehk tema tegelaskuju The Undertaker) riputas mantli varna. Ringist lahkudes jättis ta sinna oma mantli, saapad ja kübara. Tegemist on traditsiooniga, mis peaks märku andma maadleja karjääri lõpust. 

Tänavu rebis aga John Cena (teine pikaaegne ärile truu maadleja) mullused haavad lahti ning esitas The Undertakerile väljakutse. Sellest hetkest alates on fännide arvamused ja ootused vastakad olnud; osad soovivad Calawayd taaskord võitlemas näha, teised aga leiavad, et see rikuks eelmisel aastal pandud punkti. Senimaani pole The Undertaker Cena tülinorimisele vastanud, ajakirjandus aga väidab, et esimene on juba pikalt matši tarbeks trenni teinud.

Eks pühapäeval paistab, kas Cena saab üldse kellegagi mürada või peab ta nördinult publikuga liituma.

3. Milline on Brock Lesnari tulevik?

Kui on üks inimene, keda maadlemine üldse ei huvita, siis on selleks Brock Lesnar. Endine maadleja, kellest sai UFC võitleja ja raskekaalu tšempion, kellest sai taaskord maadleja, aga kes käis korraks uuesti UFC-s võitlemas, ent jäi seal dopinguga vahele, on taaskord mõtlemas UFC karjääri peale. Mehe WWE leping saab peagi läbi, lisaks jättis ta ühele hiljutisele „Monday Night RAW“ saate võttele ilmumata, kuna kohtus selle asemele UFC presidendi Dana White'iga.

😃

A post shared by Dana White (@danawhite) on


Lesnar pole saladust teinud, et tema primaarseks motivaatoriks on raha. Parema meelega oleks ta kodus enda farmis, askeldaks põllumaal ning hoolitseks loomade eest.

4. Daniel Bryan teeb kauaoodatud tagasituleku

Daniel Bryan on Brock Lesnari totaalne vastand – kui esimesele see maadlusvärk üldse pinget ei paku, siis viimane on sellest ekstaasis! 2016. aastaks olid aga erinevad vigastused ja peapõrutused Bryani elu niivõrd palju segama hakanud, et mees oli sunnitud karjääri (tol hetkel arvati, et) lõplikult maha panema.

Endist WWE tšempionit (ning viimase kümnendi kõige populaarsemat maadlejat) see aga ei heidutanud. Ta jätkas arstidega võitlemist ning sai tänavu lõpuks ometi loa ringi naasta. Tema esimene võitlus leiab aset pühapäeval ning tõenäoliselt teevad need 100 000 inimest kõige kõvemat häält just siis, kui Bryani tunnusmuusika kõlaritesse tungib.