eSports

ÕHTULEHE VIDEO | Madis Aesma: „Videomängude kaudu teise reaalsusesse minek ja murede unustamine on positiivne lahendus!“ (14)

LISA KOMMENTAAR

Taavi11. aprill 2018, 17:02
Kui arvutimängus tapmine teeb muudab maniakiks siis kas arvutimängus ralli sõitmine muudab sind võidusõitjaks ? :D
arvamus8. aprill 2018, 09:49
Nõuka ajal olid olemas filmid, mida alla 16. aastased lapsed ei tohtinud vaadata. Multikad olid hulga südamlikumad kui nüüdsed. Miks? Eks ikka sellepärast, et üritati laste mõistust kaitsta. Lapsed olid ju siis tulevased kommunismiehitajad aga peast soojad tegelased kommunismi ei ehita. Nüüd enam vene värki pole. On oma riik, oma keel ja demokraatia. Aga laste mõistust enam ei kaitsta. Välja kujunemata ja õrna psüühikaga noored inimesed tapavad arvutiekraanil teisi inimesi. Arvate, et selline tegevus ei mõjuta noore inimese sisemaailma? Et ta oskab vahet teha reaalsuse ja tegelikkuse vahel? Olete kuulnud sellisest asjast nagu alateadvus? See on inimese hinges sügaval asuv mina, millele mõistus peale ei hakka. Sisuliselt instinktid ja emotsioonid, kui jämedalt öelda. No vaat, vägivaldsed arvutimängud mõjutavadki just alateadvust. Inimesel endal on tunne, et ta teeb vahet virtuaalse ja reaalse maailma vahel aga tegelikult kasvab tema hinges kurjus ja valmisolek vägivaldseteks tegudeks. Kõik inimesed on rohkemal või vähemal määral vägivaldsed, sest vastasel korral me poleks inimesed. Aga oleks vale kasvatada meie sisemist kurjust. Peaksime üritama kurjusest eemale hoidma. Nii palju kui see tänapäeval veel võimalik on. Lastel on vaba ligipääs vägivalda kujutavatele filmidele ja arvutimängudele ning minu meelest on see väga halb asi. Ma saan aru, kui tahetakse minna sellisesse virtuaalsesse maailma, kus kõik on ilus. See mõjuks küll psüühikale hästi. Aga keda need ilusad asjad huvitavad? Paljudel on sisemaailm juba mürgitatud.
et8. aprill 2018, 13:41
Keelata tuleks hoopis seebiseriaalid. Need on nii nõmedad ja täis vaimset vägivalda.
lagle9. aprill 2018, 14:03
mäletan kenasti ,telekas oli 3-4 kanalit.ei möödunud mitte üht õhtut kui ei näidatud filmi teisest maailmasõjast koos meeletute tapmiste ja kangelastega.
lapsed jooksid õues puust atomaatidega ja sihtisid inimesi.
nüüd teevad seda konsooli taga.
õudne tõesti.
ätt.8. aprill 2018, 07:26
Lisaks veel nats kanepit kimuda ja oledki zombi valmis kellele ümberringi toimuv on kama kaks,kes ei huvitu päevasündmustest st.igatpidi manipuleeritav.
ma ei oska midagi öelda8. aprill 2018, 06:36
aga pildil olev Madis on väga hea ja armsa näoga .
oioi7. aprill 2018, 22:26
See ei ole hea lahendus. Nüüd on pikka aega juba selle "uue" valdkonna mõjutegurite uurimisega tegeletud ja tulnudki lõpuks välja järeldustega, et see on teadvuses tugevat sõltuvust tekitav ja võtab inimese n-ö üleni üle. Neti- ja nutisõltlastel kaob keskendusmisvõime, nad ei suuda püsivalt teistele tegevustele keskenduda, nt omandada mõnest muust allikast pikemalt keskendudes teavet. Näiteks ei võib netisõltlane lugeda läbi paar lehekülge raamatust, kuid ta unustab selle hetkega, ei suuda meelde jätta.
Kas ei ole mitte see Madis,kes on raadiojaamas väga usinat tööd teistega hommikuti alustanud!7. aprill 2018, 21:52
Ma olen rahul sellega,et inimene saavutab enda elu jooksul palju häid tulemusi.Iga inimene otsustab ise,kuidas ta oma elu ja karjääritööd alustab.Kõik on igati väga super.Soovin omalt poolt jõudu ja jaksu!
c 7. aprill 2018, 21:23
Ei ole. See on inimese juhmistamine.
Njh8. aprill 2018, 01:45
Sellist juttu võib rääkida vaid inimene, kes ei ole elusees korraliku arvutiga kvaliteetset mängu mänginud.
Noojaah7. aprill 2018, 20:39
On olemas mängusõltlased, kes eelistavad näilisusesse sukeldudes reaalelu probleemidega mitte tegeleda.
Kas diskrimineerimise all peab ta silmas neid? Et nõutakse koolis ja tööl käimist, kui nemad eelistaksid muud?
Vahel läheb sõltlasel elu ja virtuaalsus segamini ja siis mõjub ehmatavalt kui Game overile ei järgnegi New game.
caff7. aprill 2018, 15:01
millistest videomängudest jutt käib? DOOM 3? Warcraft? mingi muu assassin?
Neid on jah erinevaid,seinast seina7. aprill 2018, 14:34
Minu arvates Hollywoodi filmide autorid ja paljude virtuaalmangude loojad tuleb panna vangi ja nende kurjuse propaganda bannida. Ses suhtes Tallinnas Coca-cola plaza tuleks sulgeda jpms. Parimates virtuaalmangudes bensiini ja diisli asemel autode mootoritesse valatakse vett.
sa7. aprill 2018, 21:33
koli Venemaale, pooletoobine.