Jaak Madison.Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
6. aprill 2018, 17:33

Jaak Madison: koolikiusamisele peavad vastu astuma kõik osapooled (34)

„Koolikiusamisele peavad vastu astuma kõik osapooled: koolipere koos õpetajate, juhtkonna kui ka õpilased ise,“ usub riigikogulane Jaak Madison.

Täna tähistatakse Eesti Olümpiakomitee eestvedamisel valge kaardi päeva, mille raames Eesti sportlased ja spordiinimesed näitavad koolikiusamisele valget kaarti ning kutsuvad üles kiusamisele vahele astuma.  

Paljud sportlased on juba koolikiusamisele tähelepanu juhtinud. Õhtuleht uuris, mida arvavad koolikiusamisest teiste elukutsete esindajad.

Riigikogulane Jaak Madison leiab, et koolikiusamine on väga tõsine probleem, mis jätab kiusatavale jälje kogu eluks.

„Minul isiklikult on olnud õnn sellest pea puutumata jääda, kui väikesed kooliaegsed tögamised välja arvata. Samuti on lastevanematel kohustus märgata probleeme. Mulle on jäänud mulje, ka oma kooliaja kaasõpilaste näitel, et liiga tihti üritatakse probleemi olematuks teha õpetajate poolt seda mitte märgates,“ ütleb Madison.

Ta jätkab: „ Lisaks sellele on lastevanematel kohustus õpetada oma lapsi märkama nõrgemaid ja julgustama teavitama, kui nähakse kellelegi liiga tegemas. Meie üleüldine probleem ühiskonnas on mittemärkamine ja argus vahele astuda, kui nähakse probleeme. Kui seda kasvatust ei tule lapsele kodust, siis on liigne oodata, et ka täiskasvanutena oleks midagi teistmoodi.“