Elina NechayevaFoto: Erlend Štaub
Tele
6. aprill 2018, 19:25

VIDEO | Normet ja Nechayeva otsivad eurokleidile rahastajaid: Eurovisionil näitavad riigid, kui ägedad nad on (91)

Eesti delegatsiooni juht Mart Normet ja laulja Elina Nechayeva rääkisid "Ringvaates", et 65 000 eurot (vanas rahas miljon krooni!) maksva minev eurokleit oleks Eestile oluline reklaamiprojekt. Seda, kust see raha tulema peaks, Normet aga öelda ei osanud.

Nechayeva kleit ise maksab paarsada eurot, raha võtavad projektorite rent ja tööjõud, mis seal taga on.

"Projektorid tuleb rentida kuueks nädalaks," seletas Normet, et "Eesti laulul" oli kleit kümme korda odavam. "Oleme väga huvitava numbri otsas. Oleme aktiivselt suhelnud riigiga: erinevate ministritega, EASiga ja isegi e-riigi projektiga."

Nechayeva rõhutas, et kleidil oleks suur roll riigi reklaamimisel terves maailmas. "Eurovision on ilus laulukonkurss, kuid samas on see konkurss, kus riigid näitavad, kui ägedad nad on," märkis Nechayeva.

Eesti Laul 2018 Tags: Elina Nechayeva Foto: Erlend Štaub

Normet rõhutas, et Eesti võistluslugu "La forza" on favoriitide seas ning eelnevatel aastatel on teisele kohale ennustatud laulud hoopis võitjaks osutunud. Seda enam tuleks pingutada efektse lavashow nimel.

Nechayeva sõnul on kleit sellele laulule ideaalne kaaslane, sest see tõstab laulu uuele tasemele ja tekitab vau-efekti.

"Kuni tänaseni lootsime, et see on riigi brändinguraha," ütles Normet ja tunnistas, et eitava vastuse saamine viis tuju nulli. Normeti sõnul sai äsja valmis ka kleidi uus graafika, mis olevat täiesti teisest klassist: "Jennifer Lopezi kleit on selle kõrval ikka lapsemäng!"

Saatejuht Grete Lõbu küsis Normetilt mitu korda, kust see raha tuleb.

"Tegelikult oleme me Elina elukaaslasega olnud pidevas dialoogis eelarve teemadel ning see panus on ikkagi viiekohaline number. Me ei räägi ainult lavaprojektsioonist, me peame silmas kogu komplekti," rõhutas Normet, et tegemist ei ole pereprojektiga.

"Mõtteid võib olla igasuguseid peas. Hetkel ei saa ju minna kellegi rahakoti kallale," nentis Normet.