Paulius Jankunas.Foto: Alexey Filippov/Sputnik/Scanpix
Euroliiga
6. aprill 2018, 21:34

Kaunase Žalgiris lõpetas Euroliiga põhiturniiri muljetavaldava võiduga

Korvpalli Euroliigas alistas Kaunase Žalgiris põhiturniiri viimases voorus lisaajal 86:85 Piraeuse Olympiacose. Žalgiris lõpetab põhiturniiri kuuenda kohaga ja võib veerandfinaalis vastamisi minna just Olympiacosega.

Kohtumise esimest 25 minutit valitses täielikult Olympiacos. Avaveerand võideti 25:10 ja poolajaks oli Kreeka klubi ees 43:31. Žalgiris lõpetas kolmanda veerandaja 16:0 spurdiga ja mäng tasakaalustus.

Kolm ja pool minutit enne lõppu viis Arturas Milaknise kolmene esimest korda Žalgirise ette ning tegi seisuks 74:71. 55 sekundit enne lõppu tabas Milaknis veel ühe kolmese ja viis Žalgirise ette 80:76, aga Nikola Milutinovi ja Kyle Wiltjeri korvid viisid kohtumise lisaajale.

Žalgirisele tõi võidu Paulius Jankunas, kes lükkas 2,9 sekundit enne lõppu korvi Edgaras Ulanovase möödaläinud viske. Olympiacos suutis oma suurima staari Vassilis Spanoulise viimasel rünnakul kolmesejoone taha täiesti vabaks mängida, aga kreeklase vise keeras rõngast välja.

Jankunase korv:

Leedu hiiu resultatiivseim oli 18 punktiga Brandon Davies, Jankunas lisas 15 silma. Olympiacosele tõi Spanoulis 16 punkti ja 6 resultatiivset söötu.

Žalgiris lõpetas põhiturniiri 18 võidu ja 12 kaotusega, Olympiacos aga 19 võidu ja 11 kaotusega. See, kas Olympiacos saab põhiturniiril kolmanda või neljanda  koha, otsustab Madridi Real, kes mängib kell 22 Bambergiga. Kui Olympiacos tuleb kolmandaks, mängitakse veerandfinaalis just Žalgirisega.