Heiki Nabi (paremal).Foto: Maria Kilk / Eesti maadlusliit
Maadlus
6. aprill 2018, 23:29

Heiki Nabi ei suutnud Eesti maadluskoondist Soome vastu päästa (1)

Homme, 7. aprillil toimuvad Kalevi Spordihallis XXXI Kristjan Palusalu mälestusvõistlused maadluses. Päev enne võistlusi kutsus võõrustaja Eesti kreeka-rooma maadluse sõpruskohtumiseks välja Soome.

Võitjana väljusid maavõistlusest soomlased tulemusega 6-4. Eestile teenisid täna punkte Heiki Nabi (130kg), Helary Mägisalu (55kg), Eerik Aps (87kg) ja Denis Bolunov (63kg).

Eesti koondise treeneri Ivar Kotkase sõnul tänase võistluse põhjal homseks põhjapanevaid järeldusi teha ei saa. “Maavõistlus ja põhivõistlus on kaks erinevat asja. Kindlasti tänane näitab funktsionaalsust ja valmisolekut, kuid otseseid järeldusi teha ei saa,” sõnas Kotkas.

Ootuste kohapealt jääb treener tagasihoidlikuks. “Ma loodan, et meie koondise vanemad liikmed Heiki ja Eerik näitavad homme südikat maadlust. Juunioridele on see kindlasti väga tugeva taseme turniir ja nende puhul ma kohti ennustada ei tahaks. Juunioride puhul on tore, et nad saavad osa võtta sellisest kõrgetasemelisest võistlusest ja ma usun, et see, kui koju tuleb nii tugeva taseme võistlus, annab neile kindlasti indu juurde, et ka edaspidi maadlusega tegeleda," rääkis Kotkas.
 
Kuigi treener kohti ennustada ei soovi, ootab ta võistlejatelt ilusat maadlust. “Ma jään rahule sellega, kui näen meie poistelt ilusat ja südikat maadlust. See on praegusel hetkel minu jaoks kõige olulisem. Loomulikult spordis tahame alati võita, kuid samas kui mõni juunior teeb mõne väga tasavägise matši, siis ma ei ütleks, et see on halb tulemus,” selgitab Kotkas.