Andres Toobal.Foto: Arno Saar
Võrkpall
7. aprill 2018, 11:39

Toobal naudib Slovakkias mänguminuteid ja tekkinud stabiilsust

Slovakkia võrkpalli meistriliigas VK Prievidza ridadesse kuuluv sidemängija Andres Toobal võib senise hooajaga rahule jääda, võideti karikas, hetkel juhitakse finaalseeriat 2:0 ja korralikult on jagunud ka mänguaega.

Toobal räägib, et nuriseda on raske ja rahul on nii tema kui tööandja. „Hooaeg on läinud siiani väga kiiresti ja rahulikult. Kindlasti on see klubile juba praegu korda läinud. Oleme vältinud suuremaid mõõnaperioode ja koduhallis peetud karika finaalturniiril suutsime kindlalt võita. Ka pärast kahte esimest meistrivõistluste finaalmängu pole kodusaalis veel kaotust pidanud tundma. Seegi näitab teatud mõtles võistkonna kindlust,“ kinnitas sportlane volley.ee-le.

Liiga taseme kohta sõnab võrkpallur, et Slovakkias on viis tugevamat võistkonda, kes kõik tahavad medalite jagamisel kaasa rääkida, ülejäänud on selgelt nõrgemad.

Finaalseeria avamängus alistati Nitra Bystrina meeskond 3:0 (25:21, 25:22, 25:22), teises mängus saadi 3:0 (25:19, 25:14, 25:23) võit. Toobal tegi kaasa mõlemad kohtumised. Nelja võiduni peetava seeria järgmine mäng peetakse täna õhtul.

Hooaja jooksul tuli ka mänguaega jagada. „Olin juba siia tulles teadlik, et minu positsioonile konkureerib noor ja andekas sidemängija, kellele üritatakse võimalikult palju mänguaega anda. Seega alustasin alati tasemelt esimese viie-kuue võistkonna vastu algkooseisus ja kui initsiatiiv oli meie käes, siis treener tegi üsna julgeid vahetusi, et kõik saaksid platsile. Kolme viimase võistkonna tase oli meist selgelt nõrgem, nende vastu alustas teine sidemängija,“ kirjeldab Toobal konkurentsi mänguajale.

Sidemängija toob välja, et töökeskkond on rahulik, mis on võimaldanud stabiilsust koguda. „Rahul olen sellega, et oleme saanud terve hooaja teha väga rahulikus ja mõnusas õhkkonnas trenni ja see on kajastunud ka mänguliselt. Paanikat on väga harva platsil ja kui tekibki, siis oleme leidnud viisi sellest välja tulla. Treenerid on alles sellel positsioonil alustanud kunagised tippmängijad. Nad teavad, millal võib asja natukene lõbusamalt võtta, samas ka õigel ajal distsiplineerida. Kindlasti andis see rahulik õhkkond minule stabiilsust, sain mängida oma mängu. Keegi oma mõtteid ja tahtmisi peale ei surunud,“ kinnitab mängija.

Negatiivse poole pealt teeb Toobalile häda põlv, ent arstidega on taastusravi plaan juba paika pandud. „Vaimselt on nagu ikka hooaja lõpus, tahaks kiirelt, korralikult ja tulemuslikult siin lõpetada ning koju puhkama,“ lõpetab ta.