Ott Tänak kogub Korsikal kiirust.Foto: Martin Ahven
WRC
7. aprill 2018, 14:06

ÕL KORSIKAL | Tänak: tänane pikk kiiruskatse on võtmekoht, siis selgub, kas ka edasi on põnev (3)

Ott Tänaku ja Martin Järveoja (Toyota) jaoks algas Korsika ralli teine päev väikese ehmatusega, kahel korral suri auto mootor välja ja esikolmik libises kaugemale. Seejärel näidati aga väga head kiirust ja seitsmendal kiiruskatsel alistati kõik konkurendid.

Kokkuvõttes on Tänak neljas, kaotades esikohal asuvale Sebastien Ogeir'le (M-Sport) 48,9 sekundiga. Teine on Thierry Neuville (Hyundai), kolmas Kris Meeke (Citroen). Eestlasi lahutab poodiumist vaid 2,1 sekundit.

"Minu, Thierry ja Krisi vahel käib hea võitlus. Oleme võrreldes eilsega hea arengu teinud. Auto toimib hästi, aga päeva esimesel katsel suutsin kahel korral mootori välja suretada," arutles Tänak, kelle sõnul polnud ka rajalegend ideaalne.

Ralliraadiole ütles Tänak, et mootori seiskamine oli seotud käsipiduri kasutamisega. Kas süüdi oli mehaanika või elektroonika? "Otseselt pole miski süüdi. Nii see lihtsalt töötab. Ilmselgelt peaksin seda vahel teistmoodi kasutama. Tahaks uskuda, et rohkem nii ei juhtu."

Ta jätkas: "Tunnen end autos üha enesekindlamalt. Hea tunde saamine võttis veidi aega. Riskide võtmisele pole mõtet mõelda, sest suudame ka praegu head kiirust näidata." Tänak lisas, et ka MMi üldseisu vaadates pole kõige olulisem liigseid riske võtta, vaid pigem tuleb head punktid koju kaasa võtta.

"Otsustavaks saab tänane pikk kiiruskatse (kaheksas kiiruskatse on 35,61 km - toim), eks näis, kuidas sealt läbi saame. Esimesel korral (sama katse läbiti ka täna hommikul, kui Tänak oli seitsmes - toim) polnud ka legend kõige parem. Nüüd üritame kõik asjad korda saada. See on võtmekoht, millise rütmiga sealt läbi saame. Siis selgub, kas ka edasi on põnev."

Võrreldes kogenud tiimikaaslase Jari-Matti Latvalaga näitab Tänak tunduvalt paremat minekut, soomlane on kaheksas ja kaotab liidrile poolteise minutiga. "Ei oska tema kohta kommenteerida, aga Esapekka (Esapekka Lappi hoiab viiendat kohta, kaotades Tänakule 22,4 sekundiga - toim) sõidab väga kiiresti. Üldiselt on auto suhteliselt kiire."

Kõige otsustavamaks peetakse aga homset 55 km pikkust kiiruskatset. Just seal pannakse poodiumikohad lõplikult paika. "Kõigepealt peame sinna jõudma," tõdes Tänak.