Conor McGregor (paremalt teine) kohtusaalis.Foto: AP / Scanpix
Spordivaria
7. aprill 2018, 15:55

Kautsjoni vastu vabastatud McGregorit ähvardab aastatepikkune vangistus (4)

Vabavõitluse ehk MMA staari Conor McGregorit süüdistatakse vägivallatsemises ning ta viibis New Yorki politseijaoskonnas vahi all, kuni iirlane 50 000 dollari suuruse kautsjoni vastu vabastati.

Neljapäeval New Yorgis UFC 223 meediaüritusel vandaalitsema hakanud McGregor oli mõnda aega politsei poolt tagaotsitav, kuniks ta end ise üles andis. Täpne märatsemise põhjus pole teada, kuid on ilmselt seotud sellega, et iirlaselt võeti sama päeva hommikul ära UFC kergkaalu meistrivöö, sest ta polnud 18 kuu jooksul oma tiitlit kaitsnud.

Mees ründas bussi, kus asusid mitmed nimekad MMA-võitlejad. McGregor purustas sõiduvahendi aknad ja USA meedia andmeel sai vigastada Michael Chiesa. Kannatanu viidi lõikehaavadega haiglasse. Kergemaid vigastusi said ka teised.

Kohtuprotsess algab 14. juunil ja kõige halvemal juhul võib McGregor seitsmeks aastaks vangi minna, teatab USA meedia. Teda süüdistatakse kolme seaduse rikkumises. Kautsjoni vastu vabastatud mehele anti luba lennata koju Iirimaale, kuid juunis peab ta USAs kohtu ette astuma. Seni peab vabavõitleja oma tegemistest ja asukohast USA võimudele pidevalt teada andma.

Ka UFC sarja juht Dana White ei suutnud mõista, mis McGregoriga juhtus. „Suhtlesime pärast intsidenti läbi tekstsõnumite. See oli kõige jubedam vestlus, mille oleme pidanud. Ta lihtsalt õigustas oma käitumist,“ tunnistas White. 

Ta lisas, et McGregoril oli kahju sportlastele tekitatud vigastuste pärast, kuid oma enda käitumist superstaar hukka ei mõistnud. „See on kõige jälgim juhtum, mida UFC ajalugu tunneb. Ta rikkus oma karjääri.“

McGregorit peetakse aegade parimaks vabavõitlejaks ja mullu kogus ta ülemaailmset kuulsust ka poksiringis, kus kaotas Floyd Mayweatherile. MMA-puuris on ta pidanud 24 matši, millest võitnud 21.