Korsika ralli Toyota tiimi vaatenurgast.Foto: McKlein
WRC
8. aprill 2018, 14:18

GALERII | Ott Tänak pigistas Korsika rallil välja sisuliselt maksimumi, Ogier oli omaette klassist (16)

Autoralli MM-hooaja neljas etapp sõideti Prantsusmaal Korsikal. Aasta esimesel täispikal asfaldirallil oli omaette klassist sisuliselt koduradadel sõitnud Sebastian Ogier. Rõõmustada tasub aga eestlastelgi, sest teise koha teenis Ott Tänak. 

Juba esimestest katsetest oli selge, et valitsev maailmameister Ogier on konkurentidest selgelt üle. Ainsana võinuks talle reaalset konkurentsi pakkuda kaasmaalane Sebastien Loeb, kes aga juba teisel kiiruskatsel rajalt välja sõitis.

Avapäeva lõpuks kasvatas Ogier edu konkurentide ees juba enam kui poole minutiliseks ning sai selgeks, et ülejäänute maksimum on teine koht. Selle eest asusid võitlema neli meest, sealhulgas Tänak. 

Teise võistluspäeva eelviimase katse eel oli seis järgmine: Ogier kindlalt esimene, tema järel Meeke, Neuville, Tänak ja Lappi, kes kõik mahtusid 14 sekundi sisse. Sealjuures neist kolm esimest vaid 3,1 sekundi sees. 

10. kiiruskatse sai aga saatuslikuks Meeke´ile. Britil oli tekkinud legendiviga, ta põrutas rajalt välja ning pidi võistluse pooleli jätma. See avas aga tee teistele: Tänak ja Lappi jagasid katsevõidu ning viimasele päevale läks eestlane vastu teiselt kohalt. 

Saarlane ei jätnud aga midagi juhuse hooleks. Tänak näitas pingelisel hetkel külma närvi, võitis ralli kõige pikema, 55,17 km pikkuse eelviimase kiiruskatse ning kasvatas edu Neuville´i ees 13,3 sekundiliseks. Kusjuures samal kiiruskatsel langes Lappi kõrgest mängust, sest lõhkus sõiduvea tõttu rehvi. 

Seega oli viimaseks heitluseks lõppseis sisuliselt selge. Ogier kindlalt liidrikohal, Tänak temast ligi poole minutiga maas ning Neuville omakorda kindlalt kolmas. Jäi küsimus, kes ja kui palju julgeb punktikatsel riskida?

Oli selge, et esikolmikumehed tahavad eelkõige oma koha säilitada. Lisaks tabasin Neuville´i probleemid masinaga. Seega jaotati punktikatsel boonus laiali nii: 1. Lappi (5 punkti), 2. Loeb (4), 3. Ogier (3), 4. Meeke (2) 5. Tänak (1).

Tänak ütles vahetult pärast finišit: "Ei saa väga palju nuriseda. Teadsin, et Korsika on mu nõrgemaid rallisid. Ma surusin harva täiega. Esimene ralli asfaldil Toyotaga oli päris hea."

Lõppseis: 

Üldseis pärast Korsika rallit: 

Detailne ülevaade kogu võistlusnädalavahetusest on saadaval siit.