Davis Cup meeste tennises.Foto: Teet Malsroos
Tennis
8. aprill 2018, 14:52

GALERII | Eesti tennisemeeskond alistas Tuneesia ja säilitas koha teises liigas

Eesti tennisemeeskond alistas Tallinnas peetud Davise karikasarja Euro-Aafrika tsooni teise liiga väljalangemismatšis Tuneesia 3:2 ja jäi liigasse püsima. Täna nopiti kaks võidupunkti.

Pärast kaht eilset üksikmängu alustati täna seisul 1:1. Esmalt peeti väga tähtis paarismäng, kus mõlema tiimi treener-kaptenid saatsid väljakule samad mehed, kes esinevad ka üksikmängus. Jürgen Zopp ja Kenneth Raisma suutsid tunni ajaga kallutada mängu enda kasuks tulemusega 6:3, 6:4. See tähendas, et üldvõiduks vajas Eesti viimastest üksikmägnudest vaid ühte võidupunkti.

Esimesena läksid seda püüdma esireketid. Zopp alustas maailma edetabelis 91. kohal asuva Jaziri vastu hiilgavalt, hoides oma servi kindlalt ning jäädes peale tasavägistes vastase pallingugeimides - 5:0! Avasett Eestile 6:1. Teises setis jäi Zopp taha 1:3, kuid jõudis kohe viigini 3:3 ning murdis seisul 4:4 veel ühe vastase pallingu. See tähendas ka võitu, sest oma servi ta enam ära ei andnud - mäng 6:1, 6:4.

Eesti oli saavutanud matšivõiduks piisava edumaa. Tähtsusetus viimases kohtumises saadeti väljakule Davis Cupi debütandid Kristjan Tamm ja Aziz Ouakaa, külaline võitis 6:4, 5:7, 10:7 (kiire lõppmäng kümneni).