Jürgen Zopp (vasakul) ja Kenneth Raisma embavad teineteist pärast paarismängu võitmist.Foto: Teet Malsroos
Tennis
8. aprill 2018, 16:09

Raisma: ma pole näinud Zoppi nii hästi mängimas!

Tennise Davise karikavõistluste matšis Tuneesiaga oli kõigi kolme võidupunkti üks sepistaja Jürgen Zopp, paarismängus tegi ta seda koos Kenneth Raismaga. Noorem mees tunnustas vanemat, koondise kauast esinumbrit.

"Ma polegi näinud Jürgenit nii hästi mängimas!" hüüatas Raisma pärast Zoppi 6:1, 6:4 võitu maailma 91. reketi Malik Jaziri üle. "Enne matši arvasin, et võimalused on 50-50, aga saime võidu kätte."

Raisma rõhutas tänase esimese kohtumise, paarismängu olulisust: "Teadsime, et see on tähtis, võib matši kokkuvõttes olla võtmetähtsusega. Harjutasime seda terve viimase nädala koos ja suutsimegi võita. Arvan, et see lisas Jürgenile ka üksikmänguks enesekindlust."

Zopp märkis, et paarismängu õnnestumine üllatas teda veidi. "Ma pole 15 kuu jooksul praktiliselt paari mänginud, sest olen tahtnud selga hoida ja piirdunud turniiridel üksikmängudega. Nüüd Prantsusmaal peetud turniiril tegin ühe mängu. Aga saime Kennethiga kenasti mängu sisse, murdsime vastase servi. Täiendame teineteist - mina püüan anda tagajoonelt oma parima, tema on võrgus hästi osav," rääkis Zopp.

Ka Jaziri vastu üksikmängus saadud võiduga jäi Zopp mõistagi rahule. "Koduseinad toetasid, mängisin oma võimed välja. Üritasin jõuga üle olla, sest tegemist on kavalalt tegutseva vastasega. Häid mänge olen ikka teinud, edetabelikoha parandamiseks vajan suuremat stabiilsust."

Raisma avaldas eile Jazirile tugevat vastupanu (mäng lõppes 4:6, 6:7 (9)) ega andnud tollele kerget tööpäeva - see võis matši kui terviku seisukohalt olla vägagi tähtis. "Alguses ikka tundsin aukartust, ma polnud maailma edetabelis nii kõrgel kohal asuva mehe vastu varem mänginudki," tunnistas Raisma. "Ent teises setis tekkisid juba nii head võimalused, et jäi veidi kripeldama. Kokkuvõttes oli pilt üsna hea ja nägin, et olen suuteline esisaja mehega mängima."