Kalev/Cramo - Minski TsmokiFoto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
8. aprill 2018, 18:50

FOTOD | Alamehitatud Kalev/Cramo kaotas Minskile, veerandfinaal sõitis minema (1)

Kalev/Cramo tunnistas korvpalli Ühisliigas Kalevi spordihallis lisaajal Minski Tsmoki 80:85 paremust. 6 võidu kõrvale 15. kaotuse saanud Kalevi lootused veerandfinaali pääseda on nüüd vaid matemaatilised. Kalev/Cramo on eelviimasel ehk 12. kohal, Tsmoki (7-12) on 10. positsioonil.

Tasavägiselt kulgenud avaveerandi võitis 20:19 Tsmoki, aga poolajaks oli 41:38 ees Kalev.

Juba enne mängu oli teada, et kalevlaste poolelt ei tee kaasa Isaiah Briscoe, kes sai sel nädalal Rapla vastu "puuka". Endiselt on väljas ka Gregor Arbet. Soojendusel tabas kalevlasi veel üks löök, sest tsenter Cedric Simmons tegi jalatallale liiga.

Kolmandal perioodil tõusis esile Thomas van der Mars, kes tabas mitu poolhaaki järjest ja viis Kalevi 49:42 ette. Enne viimast veerandit oli Kalevi edu 58:52.

Seitse minutit enne lõppu suutis Tsmoki 62:62 viigi jalule seada. Kolm minutit enne lõppu viis Chris Czerapovic vastased ka 68:66 juhtima.

Minut enne lõppu oli Suboticil kasutada kolm vabaviset ja serblane tabas kõik. Kalev taas 73:71 peal. Kiirrünnakus unustati ära aga Mikita Meštšerjankov, kes palli korvi surus. Kalevi viimasel rünnakul otsustas Branko Mirkovic lihtsalt aja täis põrgatada.

Lisaaeg kuulus aga vastastele. Otsustavaks sai Sten Soku valesööt seisul 80:83, kui lõpuni oli 15 sekundit.

Kalevi resultatiivseim oli täna Bojan Subotic 20 punktiga, Thomas van der Mars lisas 18 silma ja 9 lauapalli. Vastastele tõi Christofer Czerapowicz 24 punkti.

Kalevil on Ühisliiga põhiturniiril jäänud mängida veel kolm kohtumist. Kolmapäeval võõrustatakse Moskva CSKAd, ülejärgmisel nädalal sõidetakse külla Peterburi Zenitile ja Astanale.