Sebastien Vettel. Foto: AHMED JADALLAH / REUTERS / SCANPIX
Vormel 1
8. aprill 2018, 19:45

Üheksandalt kohalt startinud Lewis Hamilton lõpetas poodiumil!

Bahreinis lahti rullunud Ferrari järjejutt: Vettel kullas, Räikkönen mullas (1)

Juba teistkordselt sai tänavu vormel 1 sarjas kuulda nii Itaalia kui ka Saksamaa hümni, sest täpselt nagu kaks nädalat tagasi Austraalias, kerkis ka Bahreinis poodiumi kõrgeimale astmele Ferrari esipiloot Sebastian Vettel. Parimalt stardikohalt rajale saanud sakslane hoidis oma liidrikohta sisuliselt kogu sõidu vältel ning kuigi Valtteri Bottas jõudis viimastel ringidel Ferrari mehele päris kannule, langes sakslase õnneks enne ruudulipp. Kolmandaks sõitis end üheksandalt kohalt liikuma pääsenud Lewis Hamilton.Teiselt positsioonilt sõitu alustanud Kimi Räikköneni võiduajamine lõppes 36. ringil, kui soomlane teistkordselt boksi tuli. Nimelt anti talle küll luba boksist lahkuda, kuid tegelikkuses askeldas veel üks mehaanik tagumise ratta juures. Hooga rajale tuhisenud "jäämees" tabas seejuures tehnikut ning suure tõenäosusega jäi Ferraril midagi ka kinnitamata, sest Räikköneni enda sõit lõppes mõned kümned meetrid pärast seda. 


Õnnetuks kujunes ka Red Bulli meeskonna nädalavahetus. Nende mõlemad piloodid - Max Verstappen ja Daniel Ricciardo - jäid juba pärast viiendat ringi jalameheks. 

Vinge sõidu tegi alles seitsmendat korda võistlusnädalavahetusel vormelit roolinud Pierre Gasly, kes tuli üle lõpujoone neljandana. 

Tulemused: