Sten Sokk (palliga).Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
8. aprill 2018, 20:24

Sten Sokk: raske on jälle nii valusat kaotust vastu võtta

Kalev/Cramo kaotas Kalevi spordihallis Minski Tsmokile lisaajal 80:85 ja korvpalli Ühisliiga veerandfinaali ülisuure tõenäosusega ei jõuta.

„Normaalajal oli mäng viimaste sekunditeni meie käes,“ nentis Kalev/Cramo mängujuht Sten Sokk nukral ilmel. 

Sokk ei öelnud midagi valesti, sest 20 sekundit enne normaalaja lõppu juhiti 73:71 ning Martin Dorbekil oli võimalus vahe viie punkti peale käristada. Vähe sellest, et Dorbeki kolmene läks mööda, unustasid kalevlased Tsmoki ääre Nikita Meštšerjakovi täiesti ära ja Valgevene koondislane viigistas pealtpanekust seisu.

Kalev/Cramole jäi viimane rünnak, aga Branko Mirkovic jäi liiga kauaks põrgatama ja viskele ei jõutudki.

Lisaajal olid külalised värskemad. Tsmoki võit sai selgeks pärast Soku valesöötu 13 sekundit enne lõppu. Seis oli 80:83.

„Sel hooajal on meil liiga palju nappe ja valusaid kaotusi olnud. Raske on jälle ühte sellist vastu võtta. Nad tulid neljandal veerandajal paari hullu viskega mängu tagasi, muidu kontrollisime mängu hästi,“ sõnas Sokk.

Juba enne mängu oli teada, et kalevlaste poolelt ei tee kaasa Isaiah Briscoe, kes sai sel kolmapäeval Eesti meistriliigas Rapla vastu „puuka". Endiselt on väljas ka Gregor Arbet. Soojendusel tabas kalevlasi veel üks löök, sest tsenter Cedric Simmons tegi jalatallale liiga. Seetõttu ajas Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys läbi kaheksa palluriga. Võõrustajate resultatiivseim oli Bojan Subotic 20 punktiga.

6 võidu kõrvale 15. kaotuse saanud Kalevi lootused veerandfinaali pääseda on nüüd vaid matemaatilised. Kalev/Cramo on eelviimasel ehk 12. kohal, Tsmoki (7-12) on 9. positsioonil. Pidada on veel kolm matši: kolmapäeval Tallinnas Moskva CSKAga ja järgmisel nädalal võõrsil Peterburi Zeniti ja Astanaga.