Viigi- ja võiduvärava autori Mihhail Grigorenko (vasakul) suur rõõmuhetk.Foto: Itar-Tass / Scanpix
Jäähoki
9. aprill 2018, 12:15

VIDEO | Ülihaarav poolfinaal KHLis: CSKA lülitas konkurentsist rohkem kui tosin olümpiavõitjat

Idanaabrite hokiliiga KHL Läänekonverentsi finaalis said kokku superjõud Peterburi SKA ja Moskva CSKA ning sel korral peatasid moskvalased tiitlikaitsja võidumarsi.

2015. ja 2017. aastal Gagarini karika võitnud SKA oli "madalamale" nimele vaatamata ses duellis suurema venna ja soosiku rollis. Gazpromi toetatava tiimi baasil koostati ju sel aastal Pyeongchangis kulla võitnud Venemaa olümpiakoondis - SKAst kuulus sinna tervelt 14 mängijat! Ent pealinlaste suurem tahe jäi peale ning puudust polnud draamastki.

CSKA oli lisaajal võitnud seeria avamängu, kuid kaotanud kaks järgmist suhteliselt kindlalt 2:5 ja 0:2. Siis tuli kaks üheväravalist võitu - 2:1 ja 1:0. CSKA rootslasest väravavaht Lars Johansson usaldati seeria viiendas mängus esimest korda puurisuule ja ta tegi kohe nullimängu. Ometi lülitasid CSKA treenerid kuuenda mängu algkoosseisu taas olümpiavõitja Ilja Sorokini. Vaat mis sellest välja tuli:

Ning viienda mänguminuti alguses tegi SKA legend Ilja Kovaltšuk juba 2:0. 

CSKA vahetas kärmelt Johanssoni väljakule, olukorra parandamiseks jäi aega ligi 56 minutit. Teisel kolmandikul mängiti üks värav tagasi.

Kolm ja pool minutit enne lõppu seadis Mihhail Grigorenko viigi jalule - lisaaeg!

Ning lisaajal teeb Johansson niisuguse tõrje, et KHLi Twitteri kontol küsitakse: KUIDAS???

Viimane sõna jääb CSKA mängijale Grigorenkole - olümpiavõitja temagi.

Moskva CSKA kohtub matšis Gagarini karikale ehk KHLi finaalis Kaasani Ak Barsiga, kes oli Idakonverentsi finaalis 4:0 üle eelmisel hooajal ka Tallinnas oma kunsti näidanud Tšeljabinski Traktorist.