Rain VeidemanFoto: Facebook / GSA Udine
Korvpall
9. aprill 2018, 13:21

Rain Veideman uuest olukorrast Udines: keegi pole minuga midagi rääkinud

Eesti korvpallikoondislasel Rain Veidemanil on Itaalias käsil keeruline periood, sest tema koduklubi Udine värbas eelmisel nädalal kolmanda välismaalase, ent Itaalia esiliigas tohib neid korraga mänguks üles anda ainult kaks tükki.

Värvatu on ameeriklasest tagamees Troy Caupain ning klubi mänedžer Davide Michalich ütles Itaalia meediale sõnad: "alternatiiviks Veidemanile". Eilses kohtumises Montegranaroga (Udine kaotas 65:81) mängis veel Veideman (27 min, 13 p), ent Caupain oli ka alles värskelt Itaaliasse saabunud. Mis saab sel nädalal peetavas järgmises voorus?

"Ma ei tea mitte midagi, sest keegi pole minuga midagi rääkinud," ütleb Veideman, mõistagi mitte rõõmsal toonil. "Selge on see, et kolm välismaalast korraga mängida ei saa. Eks ma aiman, kes üle jääb."

Vastuse saab eeloleval pühapäeval, mil Udine kohtub võõrsil Idadivisjoni liidri Triestega. Kaks vooru enne põhiturniiri lõppu jagab Udine 16 võidu ja 12 kaotusega 5.-8. kohta. Play-off'i piletit veel pole, sest üks jälitaja jääb ühe ja teine kahe võidu kaugusele.

Eelmisel hooajal tekkis Udines sarnane olukord, siis värvati Veideman ise kolmandaks välismängijaks. Siiski oli oluline erinevus: tagamees Allan Ray oli tol hetkel vigastatud ja klubi vajas kiirkorras asendajat. Hiljem, kui Ray tervenes, oli Veideman oma heade esitustega juba koha endale võidelnud.

Teoreetiliselt pole välistatud, et üleliigseks osutudes võib Veideman veel sel hooajal klubi vahetada, sest näiteks Itaalia meistriliigas saab uusi mängijaid registreerida play-off'i alguseni. Niimoodi sai aastal 2010 seal jala ukse vahele Kristjan Kangur.