Francesco Cigarini haiglavoodis.Foto: Instagram / francesco.cigarini
Vormel 1
9. aprill 2018, 17:11

Räikköneni auto alla jäänud mehaanik postitas haiglavoodist pildi, kriitikat saanud soomlane avas suu (10)

Eilsel vormel-1 sarja Bahreini etapil Kimi Räikköneni autoratta alla jäänud Ferrari mehaanik Francesco Cigarini pani oma Instagrami kontole üles foto haiglapalatist, kus näitab oma kipsis jalga.

36. ringil toimunud boksipeatuses ei suudetud Räikköneni auto vasakut tagarehvi korralikult lahti kruvida, ent Ferrari automaatne rohelise tule süsteem ei suutnud seda tuvastada ja andis sõitjale loa paigalt minna. Räikkönen andiski gaasi ja sõitis Cigarinile otsa - tulemuseks sääre- ja pindluumurd.

"Operatsioon läks hästi. Tänan kõiki inimesi, kes minu pärast muretsesid. Midagi muud polegi, lihtsalt suured tänud ja kallistused," kirjutas Cigarini on Instragrami postituses.

Eile olukorda jäiselt suhtunud Räikkönen ("Kui tuli läheb roheliseks, sõidan. Ma ei näe, mis minu selja taga juhtub. Kahjuks sai ta viga, aga minu asi on gaasi vajutada, kui rohelist tuld näen.") soovis Cigarinile samuti head paranemist.

"Saa ruttu terveks, sõber!" kirjutas ta postituse kommentaaridesse.

Pärast õnnetust langes Räikkönen fännide seas kriitikalaviini alla, sest ei paistnud mehaaniku tervise vastu mingit huvi tundvat.

Puutumata ei jäänud ka Ferrari, sest meeskond sai Rahvusvaheliselt autoliidult (FIA) 50 000 dollarit trahvi sest rikkus reeglit, mis paneb tiimile kohustuse auto boksist turvaliselt rajale lasta.