Valentino Rossi.Foto: Reuters/Scanpix
Auto-Moto uudised
9. aprill 2018, 19:07

SKANDAALNE VIDEO | Vanameister Rossi on noore staariga sõjajalal: ta hävitab meie ala! (3)

Varemgi sõnasõtta sattunud mootorrataste ringrajasõidu MotoGP-sarja staarid Valentino Rossi (Yamaha) ja Marc Marquez (Honda) on taas vaenujalal. Põhjuseks kahe kange kokkupõrge eile peetud Argentiina etapil, mille tõttu Rossi kukkus.

Viimasest viiest MM-tiitlist neli võitnud Marquez jäi aga püsti ja lõpetas viiendal kohal. 25aastane hispaanlane sai kokkupõrke põhjustamise eest siiski 30sekundilse karistuse ja langes 18. positsioonile, täpselt Rossi ette.

Marquezi ja Rossi kokkupõrge:

Pärast sõitu oli 39aastasel Rossil palju öelda. "Marquez hävitab meie ala, sest tal pole konkurentide vastu mingit austust. Mitte kunagi. 300 kilomeetrit tunnis sõites tuleb vastaseid austada, aga niimoodi käitudes pole võidusõidul mingit mõtet," vahendas seitsmekordse MotoGP tšempioni sõnu Autosport.

"Kui see oleks juhtunud ühe korra, siis küll. Ikka juhtub. Alates reede hommkust on ta seganud Maverick Vinalesit ja Andrea Doviziosot. Ta tegi minuga sama ka laupäeval. Ja põhisõidu ajal ründas ta nelja sõitjat. Ta teeb seda kõike meelega," sõnas Rossi.

"Marquez ei teinud mingit viga - ta sirutas jala välja ja ta teadis, et tema ei kuku, aga mina kukun. Ta tahab, et juhtuksid õnnetused. Kui ma olen Marqueziga koos rajal, siis ma kardan," lisas ta.

Marc Marquez. Foto: JUAN MABROMATA

Hispaanlase sõnul midagi tahtlikku tema agressiivses sõidustiilis pole. "Jah, ma ei arvestanud olusid ja tegin selles olukorras vea. Aga see, mida Rossi mu karjääri kohta ütleb, on vale. Ma pole kunagi läinud teise sõitjaga kontakti, lootes, et ta kukuks," lausus Marquez.