Lewis Hamilton kolmanda kohaga ei rahuldu. Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP / SCANPIX
Vormel 1
10. aprill 2018, 19:55

MERCEDESES KÄÄRIB? Hamilton kutsub Hiina GP eel kokku kriisikoosoleku (4)

Valitsev maailmameister Lewis Hamilton on tänavuse hooaja kahel esimesel etapil pidanud pealt vaatama, kuidas tema kange konkurent Sebastian Vettel poodiumi kõrgeimale astmele tõuseb. Hooaja avavaatusel Austraalias nurjas briti võimalused Mercedese meeskonna tehniline apsakas. Sel nädalavahetusel toimunud Bahreini GP-l sõitis Hamilton ennast küll üheksandalt positsioonilt kolmandaks, kuid võistluste viimases faasis toimus tema ja meeskonna vahel pikem sõnavahetus, kus ka üksteise peale häält tõsteti. Kuigi Mercesede esipiloot hoiab MM-sarjas jätkuvalt teist kohta, on Vetteli edumaa tema ees juba 17 punkti. Seetõttu otsustas Hamilton Hiina GP eel, kus ta viimasel nelja aasta jooksul kolmel korral võidutsenud, kokku kutsuda kriisikoosoleku. 

"Me istume ühise laua taha maha, et omavahelist suhtus parandada," sõnas neljakordne maailmameister. "Peame välja mõtlema toimiva strateegia, sest ma ei soovi, et nad igal hetkel võistluse ajal minuga rääkima hakkaksid."

"Raporteerimisest veel olulisem on informatsiooni täpne edastamine, sest praegusel hetkel kaotame positioone ja punke, mis on MMi üldavestuses olulised," jätkas ta.  

Vormelisõitjad on sel nädalavahetusel võistlustules Hiinas, kus leiab aset hooaja kolmas osavõistlust.