Just nii tähistasid Liverpooli mängijad oma võiduväravat. Foto: PAUL ELLIS / AFP / SCANPIX
Meistrite liiga
10. aprill 2018, 23:34

VIDEO | Kannatlik Liverpool nullis City, Roma tegi Barcelona vastu uskumatut (3)

Täna leidsid oma lõpplahenduse jalgpalli Meistrite liiga esimesed veerandfinaalid, kus edu saatis Liverpooli ja Roma vutiklubisid. Manchester City - Liverpool 1:2, kokkuvõttes 1:5. Kui Gabriel Jesus kohtumise teisel minutil mänguskoori avas ja City juhtima viis, pöördusid Liverpooli fännid kärmelt Jumala poole, et tema poja nimekaimust ründaja neid rohkem ei kurvastaks.

Vahetult avapoolaja lõpus haarasid Punaste, nii Liverpooli kutsutakse, poolehoidjad teist korda oma peadest kinni, kuid said mõne sekundi pärast siiski rahuneda. Abikohtunik oli tõstnud suluseisu märgiks lipu. 

Hilisemad telekordused näitasid, et Leroy Sane oli tõesti suluseisus, kuid kuna nahkkera jõudis temani Liverpooli mängija puutest, mitte oma mehelt, oleks tabamus pidanud tegelikkuses lugema. 

Biitlite sünnilinnaklubi pinged vabastas lõpuks ei keegi muu kui Mo Salah. 25aastane ründaja leidis oivalise sööduga Sadio Mane, kes kontrarünnakus City puuri kaitsnud Edersoni siiski üle mängida ei suutnud. Lahtisele pallile jõudis aga esimesena egiptlane, kes mänguseis viigistas. 

Pep Guardiola hoolealustele sai lõpuks saatus üks individuaalne eksimus, mille tegi 77. minutil Nicholas Otamendi. Argentiinlane ebaõnnestus palli puhtaks löömisel ning nahkkera vahelt lõiganud Roberto Firmino karistas Manchesteri helesinise klubi halastamatult ära. 

81. minutil sekkus mängu ka Ragnar Klavan, kes lõpu eel Liverpooli kaitseliini tugevdas ning City pool-forseeritud rünnakuüritusi nullis.

 
Roma - Barcelona 3:0, kokkuvõttes 4:4 (Roma pääses edasi tänu võõrsil löödud väravale)

Itaalias toimunud kohtumises tõi Roma fännidele kärmelt naeratuse näole Edin Džeko, kes kuuendal minutil Marc-Andre ter Stegeni üle mängis. Kirjeldatud naeratus muutus veel laiemaks 58. minutil, kui Džeko teenitud penalti virutas kindlalt võrku vanameister Daniele De Rossi. 

Tõeline põrguvärk läks Stadio Olimpicol lahti aga kümme minutit enne lõpuvilet, kui Konstantinos Manolas kodumeeskonna 3:0 juhtima viis ning reaalselt poolfinaali ukse avas. 

Alles jäänud armuminutitel tõi Kataloonia suurklubi pingilt mängu ka Ousmane Dembele, kuid ei tema ega 90 minutit väljakul rassinud Lionel Messi ei suutnud viiekordset Euroopa parimat vutiklubi tänavu konkurentsi jätta. 


Ülejäänud kaks veerandfinaali peetakse homme, kui vastamisi lähevad Müncheni Bayern ja Sevilla (avamäng 2:1) ning Madridi Real ja Juventus (avamäng 3:0). Poolfinaalid loositakse reedel, 13. aprillil kell 14.00.