Janari Jõesaar (palliga) mängis aktiivselt ja viskas 14 punkti.Foto: Martin Ahven
Korvpall
11. aprill 2018, 20:59

Kangelaslik Kalev/Cramo juhtis CSKA vastu ligi pool tundi, aga jäi lõpuks jõule alla (5)

Ülihõredate ridadega BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond hakkas Ühisliigas kõvasti vastu liidrile ja Euroliiga põhiturniiri võitjale Moskva CSKA-le, võitis poolaja 54:46, kuid jäi lõpuks ülekaalukale jõule alla 95:105.

Haigustest ja vigastustest räsitud Kalev andis mänguks üles ainult seitse meest ning neist üks oli minimaalselt mänguaega teeniv Madis Soodla. Ent kes väljakule astusid, olid võitlusvalmis. Lühemate meeste kolmik Branko Mirkovic, Martin Dorbek, Janari Jõesaar mängis kõik 40 minutit!

Mõni kuu varem peetud esimese ringi mängus oli Kalev visanud sama vastase korvi koguni 100 punkti, tõsi, endale lasti visata 108. Ning nii uskumatu, kui see ka polnud, asuti 100 punkti graafikusse tänagi! Avaveerand võideti 25:20, Dorbekul oli kirjas 7 punkti, paha asjaoluna aga Kristjan Kanguril kolm isiklikku viga.

Teisel veerandil muinasjutt jätkus. Kalev ajas sel perioodil läbi sisuliselt viiekesi, sest Kangur tuli korra väljakule, talle vilistati neljas viga ja ta liikus pingile tagasi. Eesliinis rassisid peale tema veel Bojan Subotic ja Thomas van der Mars. Võõrustajad viskasid selle kümne minutiga koguni 29 punkti! Skoori tegid kõik mehed üsna ühtlaselt, külalised jäid hätta Kalevi maa-ala kaitse murdmisega.

Kalev pidas vastu 25 minutit, juhtides veel kolmanda veerandi keskel 65:61. Ent külalised lõpetasid perioodi 15:2 spurdiga - 67:76. Oli loogiline, et ühel hetkel hakkab kalevlaste kumm tühjenema. Ent võideldi lõpuni ning suurhalli kogunenud arvukas publik tunnustas omasid soojalt.

Kalevile tõid Kangur ja Subotic 20, Mirkovic 17, Dorbek 16, Jõesaar 14 ning viie veaga välja langenud van der Mars 8 punkti. CSKA resultatiivsemad olid Othello Hunter 18 ja Vitali Fridzon 17 silmaga.

Liidril CSKA-l on 22 mängust 20, eelviimasel kohal asuval Kalevil 6 võitu. Eeloleval esmaspäeval kohtub Kalev Peterburis sealse Zenitiga.