Martin Dorbek ei lase Nando De Colol viskele minna.Foto: Martin Ahven
Korvpall
11. aprill 2018, 22:37

Kalevi füsioterapeut Lehismets vigastustest: Kairyse tulekuga läksid treeningud järsult oluliselt intensiivsemaks (1)

Valitseva Eesti korvpallimeistri viimased päevad on olnud rohkem kui sündmusteohked. Üks mees teise järel langeb rivist, samas anti Ühisliigas kuuekesi mängides võimas lahing Moskva CSKA-le - poolaeg võideti 54:46, lõpuks kaotati 95:105.

Eile saadi teada, et ameeriklasest tsentri Cedric Simmonsi hooaeg on lõppenud. Tänahommikusel treeningul vigastas tõsiselt põlve Erik Keedus...

„Vigastus on tõsine, kuid täpset diagnoosi me veel ei tea,“ tõdes Kalevi mänedžer Kaarel Sibul lõuna ajal.

Meeskonna füsioterapeut Priit Lehismets polnud nüüd õhtul optimistlik. „Käisime meie klubi „ihuarsti“ Kaspar Rõivassepa vastuvõtul. Täpse diagnoosi peaksime teada saama homme. Kuid karta võib, et ka Eriku hooaeg on lõppenud, ta ei saa kõndidagi.“

Miks tekib üks trauma teise järel? Lehismets tõdes, et sügisel pärast Alar Varraku lahkumist muutusid uue peatreeneri Donaldas Kairyse tulekuga treeningud väga järsult oluliselt intensiivsemaks. „Mängijad polnud sellega harjunud. Samas on treeneri käekiri niisugune,“ nentis Lehismets.

„Mänge on palju ja saan aru, miks ta tahab kõvasti trenni teha - et mängijad püsiksid vormis. Samas kuulub meeskonda vanemaid mängijaid, kes peaksid saama rohkem puhata. Nad pole enam 21-22sed. Keedus pole küll 30ne, aga tema koormus on viimastes mängudes olnud suur, üle 30 minuti. Temagi keha on väsinud,“ lisas füsioterapeut.

Kairys ei võtnud täna gaasipedaalilt jalga ja läks sõna otseses mõttes poole koosseisuga - ka Gregor Arbet ja Isaiah Briscoe olid vigased ning Sten-Timmu Sokk haige - CSKA vastu täiega panema. Branko Mirkovic, Martin Dorbek ja Janari Jõesaar mängisid kõik 40 minutit, Kristjan Kangur, Bojan Subotic ja Thomas van der Mars jagasid eesliinis omavahel 80 minutit mänguaega. Seitsmes terve mees Madis Soodla jäi pingile.

Kalev juhtis kaks kolmandikku mänguajast ning alles siis pääsesid nimekad külalised ette. Ent võõrustajad võitlesid arvuka publiku ees auga lõpuni.

Kairys tõdes pärast mängu, et on platsil võidelnud mängijate üle tõeliselt uhke. Lehismets märkis: „Niisuguse mängu peale läheb küll taastumiseks aega. Aga Eesti meistrivõistluste poolfinaali ajaks peaks enamik mehi rivis olema.“

Poolfinaal algab mais, järgmisena kohtub Kalev aga esmaspäeval Peterburis sealse Zenitiga. Ühisliigas jätkatakse 22 mängust saadud 6 võiduga eelviimasel kohal.