eSports
12. aprill 2018, 15:28

ÕL VIDEOEKSPERIMENT | Kes jääb peale – halli habemega vanaisa või kiiretempoline videomäng?

„Ah, need arvutimängud on ju mingi lastele mõeldud jura!“ Kui jututeemaks tulevad mängud, rullub toosama lause tihti vanema põlvkonna esindajatest vestluskaaslaste huultelt nagu tormised lained üle rannakivide. „Ei, mõista, ei taha, ei oska...“ 

Hallipäine Antero õnneks sellise suhtumisega ei ole. Kui Õhtuleht teeb talle ettepaneku pea ees tundmatus kohas vette hüpata ning pult kätte võtta, et esmakordselt kaklusmänguga „Dragon Ball FighterZ“ tutvust teha, võtab ta selle õhinal vastu. Eksperiment ise on lihtne – tegemist peaks olema ääretult algajasõbraliku mänguga, milles edukas olemine peaks tulema lihtsalt igaühele.

Kas Antero kinnitab seda väidet või lükatakse see kolinal ümber? 

Ekraanil ilutsev „KO“ annab märku, et Antero on enda vastastele edukalt kerepeale andnud. Foto: Kuvatõmmis

„Mängides on kindlasti vaja hästi palju tunde, et selgeks saada“, väidab härra peale kolme matši: „Põhimõtteliselt vaatan nagu multikat ja ma üritan seda multikat juhtida, aga välja ei tule!“ Tegelikult on aga Antero oma sõnadega ääretult tagasihoidlik, sest kolmest matšist arvuti vastu tuli võit tervelt kahes! 

„Tore oli!“ kuulutab Antero peale lõpetamist. Siiski saab selgeks, et automängudes tunneks mees end tunduvalt kodusemalt.

Kaklusmäng „Dragon Ball FighterZ“ saab olema ka üks võistlusmängudest laupäevasel MängudeÖÖl