Sergei Pareiko (paremal) kaitses aastaid Eesti koondise väravat, praegu on ta Levadia spordidirektor.Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
12. aprill 2018, 12:21

Sergei Pareiko mängust Real - Juventus: kohtunikke aidanuks video vaatamine (1)

Madridi Real edenes jalgpalli Meistrite liigas poolfinaali tänu Torino Juventuse vastu löödud üleminuti penaltiga, millega itaallased üldse nõus polnud ja mis on ka muu maailma kahte lehte löönud. Kauaaegne Eesti koondise väravavaht Sergei Pareiko pakkus, et ses mängus olnuks palju abi videokohtunikust.

Mida võis aga läbi elada Pareiko kolleeg Gianluigi Buffon, kes pärast penalti määramist läks kohtunik Michael Oliveriga tuliselt vaidlema? "Emotsionaalses plaanis oli see kahtlemata väga raske olukord. Tulla 0:3 kaotusseisust mängu tagasi ja siis... Müts maha Juventuse ees!" rääkis Pareiko Õhtulehele.

"Kõik inimesed on emotsionaalsed, Buffon pole erand. Ühest küljest võinuks ta end natuke tagasi hoida, teisest küljest saan aru, miks nii juhtus. Niisuguste olukordade vältimiseks olekski vaja videokohtunikku. Kohtunik võiks video üle vaadata ja seejärel otsuse langetada. Mängutempo kohati kannataks, aga Meistrite liigas on viimasel ajal olnud liiga palju sarnaseid skandaale, niimoodi tuleks neid vähem."

Kuidas tundus Pareikole, kas penalti oli õigesti antud? "`Ühest nurgast tundus penalti, teisest kaamerast nähtud nurga alt jälle mitte. Seal võinuks lausa kohtunike kolleegium selle otsuse langetada," pakkus praegune FCI Levadia spordidirektor välja veel ühe võimaluse. "Ma ei saanud aru, mille eest Buffon punase kaardi sai - ei näinud, et ta kohtunikku rünnanuks, võib-olla läks verbaalselt liiga ägedaks. Kohtunik peab niisugusel hetkel tehtud niisuguse otsuse puhul arvestama, et kannatav pool vaidlema tuleb."

Millise tundega võis väravasse minna Buffoni varumees Wojciech Szczesny? "Temal polnud midagi kaotada. Kui suudad penalti ära võtta, oled kangelane, kui ei suuda, ei juhtu midagi. Tal polnud suurt pinget peal.

Penaltit lööma läinud Ronaldo oli aga endas väga kindel. Pilgust oli näha, et ta läheb täiega panema - olin selles 99 protsenti kindel. Tuligi tugev löök, pealegi ülanurka. Väravavahil olnuks raske reageerida ka siis, kui pall talle lähemale lennanuks," lausus Pareiko.