Rakesh Babu.Foto: DAVID GRAY
Spordivaria
13. aprill 2018, 10:29

TOHOH! Suurvõistlustel viibinud kergejõustiklaste toast leiti süstlad

Austraalias Gold Coastis peetavatel Briti Rahvaste Ühenduse mängudel on puhkenud väike skandaal. Nimelt leiti kahe India kergejõustiklase toast süstlad. 

Vahele jäid kolmikhüppaja Rakesh Babu ja ja kiirkõndija Irfan Kolothum Thodi. Süstlad leidis juhuslikult koristaja. Hiljem avastas Austraalia antidoping Babu kotist teisegi süstla. Mõlema sportlase akrediteering tühistati ning nad saadeti koju, kirjutab DNA India. 

Briti Rahvaste Ühenduse mängude president Louise Martin: "Mõlema sportlase taust on kahtlane ja nad pole usaldusväärsed. Nad rikkusid eeskirju, mille alusel ei tohi neil süstalt olla. Nad visati kohe olümpiakülast välja ja nad ei tohi võistlustel osaleda. Palusime neile võimalikult kiiresti lennupiletid leida." 

Võitluses puhta spordi nimel on reeglites kirjas, et sportlased tohivad omada süstalt vaid siis, kui neil on selleks vastav tõend. See oli India koondisele samadelt mängudelt juba teiseks rikkumiseks. Mõned päevad tagasi manustas koondise arst platspudelis ühele poksijale põhjuseta tugevat ravimit.