Rõõmsad CSKA mehed. Foto: facebook.com/KHL
Jäähoki
13. aprill 2018, 11:00

Vallot Pukk hetkeseisust KHLis: kuningas on surnud, elagu kuningas!

See suhteliselt ära leierdatud väljend sobib endiselt hästi, seekord kirjeldamaks olukorda KHL-is, kus padurikas ja staaridest ning olümpiavõitjatest kubisev tiitlikaitsja Peterburi SKA sai poolfinaalseerias valusa kaotuse.

Ja kohe hakkasid ka „pead“ lendama. See, et millegipärast olümpia MVP-ks valitud Ilja Kovaltšuk läheb tagasi NHL-i, oli varem juba aimata ning New York Rangers pakkuvat talle juba ka arusaamatult kopsakat palka. Aga ameti pani maha ka vastuoluline peatreener Oleg Znarok, vähe sellest, ta pole enam ka Venemaa koondise peatreener. Peterburi SKA-s seisab suvel ees kõva pereheitmine. Raha on neil n-ö taevani ja küll tuuakse uued kõlavad nimed.

Aga – finaali jõudsid Moskva CSKA ja idast Kaasani Ak Bars. CSKA pole varem ihaldatud karikani jõudnud, Tatarimaa uhkus võitis kaks esimest KHLi hooaega. Kui nüüd klaari peaga mõelda, siis oli SKA poolfinaalseerias mängupildilt pisut CSKAst parem, aga loevad nüansid, nagu ikka. Lisaks hakkas CSKA ridades ulmelist mängu näitama siiani klubi hierarhias teise väravavahi rollis olnud rootslane Lars Johansson. Võib liialdamata väita, et terve CSKA on täis lahinguarmides parimas vormis sõdalasi, kes ei kohku mitte millegi ees tagasi.

Ak Bars on finaali jõudnud oluliselt väiksema jõu- ja närvikuluga. Poolfinaalis löödi Tšeljabinski Traktor välja „nulliga“, ei kaotatud kordagi. Nende mäng jookseb nagu nööri mööda – kaitses on eksimused viidud miinimumini, rünnakul jagub tulevärki kõvasti. Nüüd peab nende puurivaht Emil Garipov reaalselt tõestama, et on maailmaklassi mees. Seni pole ta õiget „andmist“ enda ees veel näinud.

Finaalseerias võiks väikese favoriidikoorma anda CSKAle, pealegi pole nad veel kunagi tiitlit võitnud, aga ega Ak Bars ei jää kaugele maha. Ja on ka raske uskuda, et üks või teine meeskond on finaali jõudnuna läbi põlenud ja ei oska korraga enam üldse mängida. Tuleb üks finaali väärt seeria!

KHL-i finaalseeriat näeb alates homsest spordikanalis Viasat Sport Balticus ja voogedastuskeskkonnas Viaplay, kommenteerivad Kaido Kadak ja Vallot Pukk.