Niko Kovac.Foto: Antonio Calanni
Jalgpall
13. aprill 2018, 18:54

Bayerni jõudemonstratsioon saab Saksamaal karmi kriitikat

Müncheni Bayerni jalgpalliklubi andis täna teada, et alates 1. juulist asub meeskonna peatreeneriks horvaat Niko Kovac, kes praegu juhendab Frankfurdi Eintrachti.

Bayern on ka varem konkurentidelt parimaid mängijaid ja treenereid üle meelitanud, mis omakorda on neile hulga vaenlasi tekitanud. Ka seekordne Kovaci palkamine kukkus välja nõnda, et Eintrachti juhtide hulka kuuluv Fredi Bobic esines ajakirjanike ees kriitilise sõnavõtuga.

Esiteks ei suuda Bobic mõista, miks oli vaja uudis avalikuks teha just nüüd, kui hooaeg alles käib ja Frankfurt võitleb koha eest esinelikus. „Vajame praegu täielikku keskendumist oma sportlikele eesmärkidele,“ ütles ta.

Teiseks tõi ta välja Müncheni asjaajajate olematu suhtlusoskuse. „Nad oleksid võinud kasvõi helistada, kuid seda ei juhtunud. See näitab, et nad lihtsalt ei austa meid,“ teatas Bobic.

40aastane Kovac selgitas ajalehel Bild, et tema kuulis Bayerni huvist esmakordselt eile, kui talle Baierimaa suurimast klubist helistati ja pakkumine tehti. Horvaat andis Müncheni positiivse vastuse ja klubi otsustas päev pärast esimest kontakti uudise avalikuks teha.

Kovac kuulus Bayerni ridadesse ka aastatel 2001-2003, toona keskpoolkaitsjana. Pärast 2009. aastal lõppenud jalgpallurikarjääri on ta treenerina töötanud Salzburgi, Horvaatia koondise ja Frankfurdi juures.