Rain Raadik.Foto: Martin Ahven
Korvpall
13. aprill 2018, 20:47

Rain Raadik pani kaks korda pealt, aga Valga lagunes Tartu vastu viimastel minutitel

Eesti korvpalli meistriliigas alistas Tartu Ülikool koduväljakul Valga-Valka 98:86. 19 võitu ja 7 kaotust saanud Tartu lõpetas põhiturniiri teisena, Valga (12-14) neljandana.

Tegu oli Tartu korvpallimeeskonna viimase mänguga, mis peeti Tartu Ülikooli spordihoone vanas saalis. Eesti meistrivõistluste kohamängudeks kolitakse kergejõustikuhalli ja sügiseks peaks uus saal valmis olema.

Tartu läks viie ja poole minutiga 18:4 juhtima, aga Valga tegi vahe kiirelt tasa. 20 minuti järel oli Tartu edu 51:46, kusjuures poolaja lõpetas Edgars Lasenbergsi tabav kaugvise oma väljakupoolelt.

Tartu hoidis ka teisel poolajal kerget edu. Viis minutit enne lõppu oldi ees 86:80 ja kolm minutit enne lõppu 89:84. Siis otsustasid mängu saatuse Kristjan Kitsingu ja Steven Cooki kaks tabavat kolmest, mis Tartu edu 95:84 peale käristasid.

Võitjate resultatiivseim oli Steven Cook 22 punktiga, Kristjan Kitsing lisas 19 punkti ja 3 vaheltlõiget. Tanel Sokk viskas 9 punkti ja andis 10 resultatiivset söötu. Valgale tõi Edgars Lasenbergs 20 silma, kaks korda palli pealt surunud Rain Raadiku arvele jäi 13 punkti ja 6 lauapalli.

Põhiturniiri võitja Kalev/Cramo ja teisena lõpetanud Tartu veerandfinaale mängima ei pea. Kalev/Cramole tuleb poolfinaalis vastu kas Valga või Pärnu, Tartule Rapla või Tallinna Kalev/TLÜ. Veerandfinaalid algavad 17. aprillil Valga spordihoones Valga-Valka ja Pärnu heitlusega.