Mo Salah 2016. aasta oktoobris, seljas AS Roma vorm.Foto: Xinhua/Sipa/Scanpix
Jalgpall
14. aprill 2018, 12:08

Eluaegsed sõbrad muutuvad 180 minutiks vastasteks ehk Salah naaseb Roomasse

Jalgpalli Meistrite liiga poolfinaal Liverpooli ja AS Roma vahel on eriti emotsionaalne Inglismaa meeskonna staari Mo Salahi jaoks, kes kandnud ka Itaalia klubi vormi.

Kuigi Salahist sai ülemaailmne superstaar ikkagi Liverpoolis, siis tegelikult avas ta oma potentsiaali hoopis Roomas. Noorelt talendilt oodati suuri tegusid juba 2014. aastal, kui ta suundus Baselist 11 miljoni naela eest Chelseasse, kuid midagi läks Londonis valesti ja lõpuks saigi ta tiimi eest kirja vaid 19 mängu ja kaks väravat.

AS Roma nägi Egiptuse mehes siiski potentsiaali ja 2015. aasta augustis läks mees Itaalia pealinna laenule. Esimene aasta uues tiimis tõi 42 mängu ja 15 väravat. Roma omandas seejärel egiptlase mängijaõigused ning Salah jätkas sama hooga – teise hooaja saldoks jäi 41 matši ja 19 väravat.

2017. aasta suvel tulid oma pakkumisega lagedale Jürgen Klopp ja Liverpool. Lauale pandi ligi 50 miljonit eurot, Salah ise sidus end klubiga kuni 2022. aastani. Tänaseks on ta Inglismaa meeskonna kasuks löönud juba 39 väravat (44 mängust).

Pärast eilset Meistrite liiga loosimist saatsid itaalased Salahile vahva tervituse: „Oleme 180 minutit vastased, kuid vahel pole, mis juhtub, jääme sõpradeks elu lõpuni,“ seisab AS Roma postituses.