Jürgen HennFoto: Alar Truu
Jalgpall
14. aprill 2018, 18:48

Jürgen Henn Flora tabeliseisust: on suuremaidki vahesid tagasi mängitud

FC Flora alistus täna Tallinna derbis 1:2 FCI Levadiale. Flora peatreener Jürgen Henn polnud mõistagi kaotusega rahul.

"Arvan, et esimesel poolajal olime meie paremad, teisel poolajal Levadia. Ei tahaks öelda, et füüsiliselt, aga neil jäi pall rohkem ette pidama, sealt pealt suutsid momente tekitada."

Henn nõustus, et palliga mängu sisse saamine võttis Floral täna aega. "Kuigi nad hoidsid oma poolel, löökideni otseselt ei jõudnud. Selline ta oli, nemad hoidsid oma poole peal, meie nõelasime kiiremini."

Kui palju olite valmis, et käigud Zakaria Beglarišvilini pannakse kinni? "On teada, et suurtes mängudes tal võib raske olla. Oskasime seda natuke oodata. Samas, team mängiajtüüp on selline, et ta vajab ainult üht momenti ha võib selle ära otsustada. On terve mäng varjus, aga otsustab imesöödu või -löögiga ära.

Levadia ja Nõmme Kaljuga on nüüd vahet neli punkti, kas see teeb muret? "Ei, otseselt mitte. Kindlasti on suuremaid vahesid tagasi mängitud. Üks omavaheline mäng ja seis on hoopis teine. Loomulikult oleks parem kui vahe oleks väiksem, aga muret pole. Kindlasti oleme tänases kaotuses väga pettunud."

Kas kaotused Levadiale ja Kaljule näitavad, et Flora on tasapisi sel aastal kolmas tiim Tallinnas? "Hetkel järelikult mingit seisu näitab, aga kordan veel, et hooaeg on pikk. Saame hooaja jooksul tugevamaks."

Avapoolajal elas Henn üle mureliku momendi, sest ääremängija Maksim Gussev pidi vigastuse tõttu platsil lahkuma. Paarkümmend minutit pärast lõpuvilet ei osanud Henn öelda, kas Gussev tõmbas kubemelihase ära või tekkis tal lihaskramp.

See on eriti halb seetõttu, et eelnevalt olid juba traumadega väljas ääred Martin Miller ja Rauno Alliku. "Kindlasti see mõjutab meie mängu, tuleb hakata vangerdama ja kedagi ümber tõstma."

Hea uudis on, aga see keskpoolkaitsja Herol Riiberg treenib taas meeskonnaga. Ründaja Mark Anders Lepik vajab veel taastumisaega.

Gussevit 20. minutil asendanud Henri Järvelaid pidi 70. minutil tagasi pingile istuma. Miks? "Kuna ta pidi praktiliselt soojenduseta platsile minema, siis ta tõmbas end kinni. Mulle tundus, et ta ei kesta lõpuni."